Digidexo.com

Lotronex for irritabel tarm syndrom

Lotronex, navnet merkevare for alosetron, ble først godkjent av Food and Drug Administration (FDA) i februar 2000 Etter fem dødsfall ble angivelig forårsaket av lotronex innenfor sine åtte første måneder på markedet, GlaxoSmithKline, skaperen av lotronex, frivillig trukket stoffet fra markedet. I april 2002 en FDA Utvalget anbefalte at lotronex bli satt tilbake på markedet, men med mye fastere forskrivningsrestriksjoner.
Lotronex er bare for kvinner som har diaré-dominerende irritabel tarm syndrom (IBS).

IBS

IBS kan kommer i tre former: diaré dominerende, forstoppelse dominant eller en kombinasjon av begge. Siden IBS er en funksjonell sykdom, hvilket betyr at innvollene ikke fungerer på riktig måte, kan en hvilken som helst utvendig stimulus utløse en endring eller intensivering av symptomer. Så selv om du kanskje har diaré dominerende IBS, tar en sterk medisinering, som lotronex, kan føre til at du utvikle forstoppelse.

Lotronex

I henhold til stoffet informasjon fra GlaxoSmithKline, er lotronex en "potent og selektiv 5-HT3-reseptor-antagonist". Det fungerer ved å øke overføringstiden av avfallsmateriale gjennom tarmen. Dette gir krakken tid til å stivne, og tarmene tid til reabsorb en mer passende mengde vann enn vanlig.
Det har bare vist seg effektive i studier for bruk hos kvinner med diaré-dominerende IBS. Menn deltok i studiene også, men stoffet var ikke så effektiv i dem. Lotronex er heller ikke anbefalt for kvinner under 18 år.

Fordeler og Forsiktig

Mens lotronex fungerer veldig bra for en bestemt undergruppe av individer, kan det være farlig og også føre til døden hvis tatt feil. Det er ment kun til bruk hos kvinner med alvorlig diaré dominerende IBS. Hvis en person på lotronex blir forstoppet, må de slutte å bruke inntil de ikke lenger er forstoppet. Kvinner som også har Crohns sykdom eller divertikulitt bør ikke ta lotronex.
Tarm hindringer og iskemisk kolitt (en tilstand der en del av tykktarmen blir betent) er rapportert med lotronex bruk; begge forholdene kan være dødelig hvis den forblir ubehandlet.