Digidexo.com

Sunn mat for One-Year-Olds

Ved sin første bursdag, har mange barn allerede begynt å spise fast føde. Deretter tørrstoff spille en viktigere rolle i kostholdet. Ett-åringer krever sunn mat for å hjelpe dem å lære og spille.

Betydning

Ett år gamle barn er i en alder hvor de fleste av deres ernæring kommer fra fast føde, i stedet for formel eller morsmelk. Ved å velge sunn mat for deres ett år gamle, foreldre hjelpe barnets vekst og utvikling ved å gi kroppen hans med essensiell energi.

Typer

Ett-åringer kan spise et stort utvalg av sunn mat. Frukt og grønnsaker akseptable for en-åringer er myk og lett å tygge. Noen eksempler er bananer, appelsiner, skrelt aprikoser, skrelt fersken, skrelt pærer, eplemos, cantaloupe, vannmelon, honningdugg og jordbær. Grønnsaker for en-åringer har bakt-potet kiler, potetmos og kokte gulrot pinner. Siden kjøtt er tøft å tygge, kan en-åringer bare har behandlet eller malt kjøtt. Meieriprodukter 1-åringer kan spise inkluderer yoghurt, puddinger, cottage cheese og til og med ost kuber. Korn, strimler av brød og kjeks er gode alternativer fra brød kategorien.

Betraktninger

Hold det enkelte barn i tankene når du bestemmer hva slags mat å prøve. Hvis barnet ikke tåler mykere matvarer, vente en stund å gå videre til mat som krever mer tygging. Noen 1-åringer har ikke tenner, så noen matvarer som krever tenner til å tygge uten å forårsake en kvelningsfare er ikke trygt.

Misforståelse

Kosttilskudd allergier ikke alltid presentere som alvorlige reaksjoner. Hver gang en forelder introduserer en ny mat til en 1-åring, er det nødvendig å sørge for at en reaksjon ikke oppstår. Noen ganger, skiltene er veldig subtil, slik som utslett eller urolig mage. Også, hvis matallergier kjøre i familien, er det best å frata innføre at mat til godt etter den første bursdag.

Fordeler

Å få en 1-åring til å spise en rekke matvarer forbereder henne til å utvikle bedre matvaner som hun aldre. Ved å utvide antall matvarer en 1-årige spiser, er hun mer sannsynlig å spise en sunnere og balansert kosthold.

Advarsel

La aldri en 1-år gammelt barn uten tilsyn mens han spiser. Choking er en stor fare for barn i denne alderen, selv i tilfelle av mat de har spist før uten problemer. Visse matvarer er fortsatt off-limits for 1-åringer på grunn av helseproblemer. Disse matvarer inneholder: myke oster eller andre ikke-pasteurisert meieriprodukter; sjømat, slik som reker; og eventuelle rå eller kokt kjøtt. Andre matvarer er viktige choking farer, inkludert popcorn, uncut pølser, nøtter, hard candy, hele druer, hard frukt eller grønnsaker eller tykk-spredning peanøttsmør.