Digidexo.com

Hvordan gjenkjenne symptomer på irritabel tarmsykdom

Hvordan gjenkjenne symptomer på irritabel tarmsykdom


Ifølge National Institute for Diabetes, Fordøyelsen og nyresykdom, ca 22 millioner amerikanere - ca 1 i 10 - er plaget med irritabel tarmsykdom. Dessverre har et stort antall mennesker som har irritabel tarmsykdom ikke innser at de har en lidelse, eller de rett og slett ignorere symptomene. Imidlertid kan irritabel tarmsykdom bli ganske alvorlig. Hvis du selv mistenker at du kan ha denne tilstanden, bør du lære å gjenkjenne sine symptomer.

Hvordan gjenkjenne symptomer på irritabel tarmsykdom

Lær deg å gjenkjenne symptomer på irritabel tarmsykdom

•  Innse at irritabel tarmsykdom er ikke å bli tatt lett på. Statistikk viser at denne tilstanden er ansvarlig for ca 34 000 sykehusinnleggelser, omtrent tre og en halv millioner turer til legen og mer enn to millioner resepter på årsbasis.

Forstå at klinisk irritabel tarmsykdom er vanligvis diagnostisert hvis symptomene er erfarne minimum 12 uker av et helt år.

Vet at smerter, spesielt i nedre del av magen, er et av symptomene på irritabel tarmsykdom.

Merk eventuelle endringer eller svingninger i avføring, som forstoppelse eller tilbakevendende diaré, eller en veksling av begge.

Forvent å rapportere eventuelle følelse av oppblåsthet, spesielt etter et måltid, samt eventuell medfølgende gass.

Undersøk dine krakker for noen tegn til slimete, så dette er også en indikasjon på irritabel tarmsykdom.

Ring legen din umiddelbart hvis det er noe blod i avføringen siden dette kan foreslå en mer alvorlig tilstand annet enn irritabel tarmsykdom, som for eksempel tykktarmskreft eller et blødende magesår.

Hint

  • Det finnes ingen spesifikk årsak til irritabel tarmsykdom. Faktisk er det ikke anses å være en faktisk "sykdom", men et begrep som brukes for å beskrive et syndrom med et bestemt sett av symptomer.
  • Irritabel tarmsykdom er ikke nødvendigvis diagnostisert fra en bestemt diagnostisk test. Det er heller ikke påvisbart fra en kolon eksamen.
  • Symptomene varierer fra en følelse av fylde, gass, kvalme, diaré og forstoppelse. Men symptomene varierer fra person til person, så det er ingen fastsatt standard på klassiske symptomer.
  • En utskrift av dine symptomer - når de pleier å skje, hvor ofte og noen omstendighet som kan være relatert, for eksempel følelsesmessig stress eller en mat-assosiert problemet.
  • Hvis legen din har en tendens til å avfeie dine klager som alt i hodet ditt, så du kan være lurt å få en second opinion fra en annen utøver.