Digidexo.com

Typer anti inflammatoriske

Typer anti inflammatoriske


Anti-inflammatoriske legemidler brukes til å kjempe betennelse i områder berørt av skadelige stimuli i kroppen, for eksempel patogener eller skade. Når det skadelig stimulering skjer, skaper kroppen betennelser, kjennetegnes av rødhet og hevelse i det berørte området. Tar anti-inflammatoriske legemidler kan redusere betennelser samt smerte og celleskader som følger med det. Det finnes flere typer av anti-inflammatoriske legemidler mennesker kan bruke for å behandle betennelse.

Glukokortikoider

Steroider, spesielt de som er i en klasse som kalles glukokortikoider, blir ofte brukt til å undertrykke den inflammatoriske prosessen. Noen er naturlig produsert i kroppen, men de administreres som et anti-inflammatorisk er syntetiske. Glukokortikoider er unikt formede, noe som tillater dem å passere gjennom celleveggen og trenge inn i kjernen, noe som forsterker produksjonen av visse proteiner og inhibere produksjonen av andre, å oppnå den samlede effekten av å redusere eller å undertrykke betennelse. Noen eksempler på kjente glukokortikoider inkluderer prednison, deksametason og hydrokortison.

Ikke-steroide antiinflammatoriske midler

Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (ofte forkortet til NSAIDs), er anti-inflammatoriske som hindrer produksjon av prostaglandiner, som er en familie av kjemikalier som produseres av kroppen til å fremme betennelse, blant annet. Kroppen produserer cyklooksygenase (COX) enzymer som fremmer produksjonen av spesifikke prostaglandiner. NSAIDs blokkere produksjonen av visse COX enzymer som retarderer prostaglandin-produksjon, å redusere inflammasjon. Noen vanlige NSAIDs inkluderer aspirin, ibuprofen og naproksen.

Immun Selective antiinflammatoriske Derivater

Immun-selektive anti-inflammatoriske derivater (forkortet til imSAIDs) er relativt ny i medisin, og er biologisk avledet molekyler som fungerer for å undertrykke inflammatorisk respons på en måte annerledes enn NSAIDs og glukokortikoider. Aktiveringen av hvite blodceller (granulocytter, særlig) frigjør en rekke kjemikalier som øker kroppens respons til inflammatoriske stimuli negativ. imSAIDs hemme aktivering av disse cellene på en måte som ikke går ut over immunsystem, men hindrer frigjøring av kjemikalier som kickstart og forsterke den inflammatoriske prosessen.

Urteekstrakter

I tillegg til vanlig syntetisk og menneskeproduserte anti-inflammatoriske medikamenter, har flere urteekstrakter blitt funnet å redusere betennelse. Den mest kjente er et utdrag fra willow bark kalt acetylsalisylsyre, som de fleste kjenner som aspirin. Urteekstrakter med relativt høy anti-inflammatorisk handling inkluderer oljer fra avocado soyafraksjon og Harpagophytum ekstrakt (kalt harpagoside). Moderat anti-inflammatorisk handling har blitt funnet i ingefær og en rose hip og frø pulver.

Anti-inflammatoriske bivirkninger

Bivirkninger med glukokortikoider generelt stammer fra langvarig bruk og misbruk, og inkluderer et svekket immunsystem og osteoporose. Noen glukokortikoider kan forårsake oppkast, forvirring, leddsmerter, urolig mage og tretthet. Noen ganger kan alvorlige bivirkninger vises, inkludert glaukom, diabetes, sår dannelse og hemmet vekst. Bivirkninger av NSAIDs inkluderer magesmerter, sår og blødninger, takket være hemming av prostaglandiner som fremmer blodpropp. Langvarig bruk av NSAIDs kan føre til potensielt livstruende organfeil og langvarig blødning etter operasjoner. Fordi de er fortsatt studert og er ennå ikke i bruk hos mennesker, forskning på bivirkninger av imSAIDs er ikke fullt ut kjent eller forstått.