Digidexo.com

Fordeler med Gene Cloning

Fordeler med Gene Cloning


Ifølge Human Genome Project, oppstår genkloning når "et DNA-fragment av interesse fra en organisme [overføres] til en selv-replikerende genetiske element slik som et bakterielt plasmid," hvor det kan bli kopiert. Genkloning har mange fordeler, fra slik at forskere å bekjempe sykdommer til å skape sårt tiltrengte organer for pasienter som venter på transplantasjon for å forbedre smaken og kvaliteten på maten du spiser for å selv repopulating truede bestander av dyr.

Studie av genetiske lidelser

Forskere kan bruke genkloning å bekjempe sykdommer ved å isolere en sykdomsfremkallende genet. Etter forskerne undersøke og ta prøver fra flere familier som deler en lignende genetisk lidelse, kan forskerne finne ut hvilke gener er ansvarlig for å forårsake sykdommen. Genkloning teknologi kan da føre til oppdagelsen av en kur for sykdommen ved å tillate forskere å erstatte sunne gener for de uønskede seg.

Organ Replacement

Fremskritt i genkloning tillate forskere å dykke dypere inn i vitenskapen om produserende organer. Det er håp om at til slutt genkloning vil tillate forskere å vokse enkelte organer som skal brukes i pasienter som trenger en transplantasjon. Ifølge The Gene School, i Storbritannia, har forskere funnet en måte å sette inn menneskelige DNA i fisk, kaniner, griser, sauer, kyr, og mus. Fordi mange leger har begynt å studere ved hjelp av gris organer for transplantasjoner, kan innsetting av menneskelig DNA inn i griseorganer bety sikrere, mer effektive transplantasjoner med sterkere organer. Som stamcelleforskning (høsting av celler fra embryonale vev) fremskritt, kan forskerne til slutt være i stand til å vokse enkelte organer.

Bedre Mat

I landbruket kan genkloning bønder å gjenskape sine sterkeste avlinger og husdyr i stedet ty til kryssing, noe som kan redusere risikoen for sykdommer. Kloning også tar gjetting ut av animalsk reproduksjon. Snarere enn avl kua med meatiest build til kua med nest meatiest bygge i håp om å produsere en tredje stor ku, kunne en bonde bare klone den største ku og garantere kvaliteten på hans lager.

Repopulation of Animals

Ifølge Human Genome Project, kan reproduktiv genetisk kloning også føre til repopulation av truede arter. I 2001 en vill okse kalt en gaur var den første truede ville dyr til å bli klonet. Selv om den unge oksen heter "Noah" døde bare 48 timer etter sin fødsel fra en ku "mor" som hadde vert embryoet, det inspirerte utvidelsen av studiet av kloning ville dyr. Senere det året i Italia, en truet villsau kalles en muflon ble vellykket klonet og per desember 2009 var fremdeles lever. I begynnelsen av 2009 var britiske forskere selv i stand til å gjenopplive en utdødd rase av steinbukk ved kloning sitt DNA. Selv om steinbukk ikke leve mer enn noen få måneder, sin fødsel bevist at forskere er nærmere å finne en måte å bringe tilbake truede og selv utdødde dyr.