Digidexo.com

Terapi for kreft i bukspyttkjertelen

Bukspyttkjertelkreft vanligvis ikke forårsaker symptomer før sykdommen er godt etablert i legemet (og de symptomer den ikke produserer, slik som magesmerte, vekttap, og depresjon, er felles for mange andre forhold). Selv hvis fanget tidlig, kan sykdommen spre seg raskt, og prognosen er generelt dårlig. Likevel, det finnes behandlinger for kreft i bukspyttkjertelen, og nye metoder for behandling er under konstant etterforskning.

Kirurgi

Kirurgi for å fjerne svulsten er mulig i de tidlige stadier av kreft i bukspyttkjertelen. Kirurgi er forskjellig avhengig av hvor i bukspyttkjertelen svulsten ligger. Hvis tumoren er i halen eller kropps i bukspyttkjertelen, kan en operasjon som kalles distale pancretectomy skal utføres, under hvilken kirurgen fjerner en del av bukspyttkjertelen og muligens milten. En Whipple prosedyren er ferdig når svulsten er i hodet på bukspyttkjertelen. Under Whipple prosedyren, fjerner kirurgen hodet i bukspyttkjertelen, sammen med deler av tolvfingertarmen (tynntarmen) og gallegang og galleblæren. Magesekken kan også bli delvis fjernet. Både distal pancretectomy og Whipple prosedyren er komplekse operasjoner, så det er viktig å velge en kirurg med mye vellykket erfaring i å utføre disse operasjonene.

Kjemoterapi / Stråling

Kjemoterapi og stråling er ofte brukt etter operasjonen for å drepe eventuelle gjenværende kreft i bukspyttkjertelen celler og hindre en kreft tilbakefall. De kan også brukes hvis kreften har spredd seg langt nok slik at kirurgi er ikke lenger et levedyktig alternativ. Kjemoterapi narkotika gemcitabin brukes vanligvis til å behandle kreft i bukspyttkjertelen. Målrettede narkotika - legemidler som kjemper misdannelser inni kreftceller i stedet for bare ukritisk ødelegge dem - er en ny form for terapi som kan bidra til å forlenge overlevelse i bukspyttkjertelen kreftpasienter. Erlotinib (handelsnavn Tarceva) er en av disse målrettede behandlinger.

Clinical Trials

Fordi kreft i bukspyttkjertelen er så ofte diagnostisert i en avansert tilstand, kan det være verdt å se nærmere klinisk utprøving av nye legemidler mot kreft. Forskere undersøker løftet om legemidler som slår ned veksten blodåre (og sulte svulster trengte blodet) og kreft i bukspyttkjertelen vaksiner som anspore immunsystem til å bekjempe kreftceller mer effektivt.