Digidexo.com

Hvordan kan et Lab Coat forårsake infeksjon?

Hvordan kan et Lab Coat forårsake infeksjon?


Det tradisjonelle bildet av en lege i en hvit labfrakk kan snart være en saga blott, takket være medisiner resistant "superbugs".

Sykehus i Storbritannia er allerede banning lab strøk, slips og skrubber slitt under albuen i et forsøk på å hindre krysskontaminering og utbrudd av MRSA - meticillinresistente Staphylococcus aureus.

Noen sykehus i USA følger etter, setter prosedyrer på plass for å sikre at scrubs og lab strøk er vasket oftere og ikke slitt utenfor sykehuset.

Hvordan Lab Coats Bli Tilgriset

Leger tilbringe hele dagen rørende overflater - benkeplater, oppslagstavler, tilfeldige penner, de ansatte kaffemaskin - og pasienter. De også berøre deres lab strøk - sine hender og håndledd støv mansjettene, når de for stetoskop og penner i lommene, de knappen og knepper jakka. I tillegg har mange leger bære sine lab strøk utenfor dørene til sykehuset, plukke opp utenfor bakterier og spre sykehusbakterier.

MRSA

MRSA er en staph infeksjon vanligvis overføres via hudkontakt. Staph infeksjoner er vanlig blant de som spiller gruppekontaktsport eller som bor i overfylte forhold. MRSA blir alvorlig når immunsystemet er svak - så mange post-kirurgisk eller eldre sykehuspasienter er. MRSA, som navnet indikerer, er resistent og vanskelig å behandle. Alvorlige tilfeller føre til døden.

C. difficile

C. difficile (Clostridium difficile) er en fekal smitte overføres via overflater. For eksempel, noen med C. difficile bakterier på hendene berører en overflate. Den neste personen berører at overflaten, og spiser en sandwich uten å vaske sine hender da. De får i bakterier, som forårsaker diaré og betennelse i tykktarmen. Alvorlige tilfeller kan føre til døden.

Endringer i Sykehusets retningslinjer

Budsjettkutt og endringer i sykehuspolitikken er en del av hvorfor lab strøk, skrubber og andre sykehus antrekk har blitt så kontroversiell i spredning av sykdommen. Sykehus brukes til å gi nyvaskede lab frakker og skrubber til leger, men på grunn av finansierings kutt, ble legene ansvarlig for sitt eget vaskeri. Dette betyr at noen leger bruke den samme uvaskede labfrakk for mer enn en uke av gangen.

Mange sykehus er nå enten forbyr bruk av lab strøk, eller er nok en gang gi vaskeritjenester internt i et forsøk på å bringe infeksjonsrater ned.

Slik beskytter du deg

Hvis du står overfor et sykehusopphold, er det et par ting du kan gjøre for å beskytte deg selv. Det viktigste er hyppig håndvask. Hvis du er sengeliggende og ute av stand til å komme til vasken veldig ofte, holde en flaske rensemiddel nærheten.

Som en pasient, er du på ingen måte ut av linjen ved å spørre noen lege eller sykepleier undersøke deg å vaske hendene før de gjør. Selv om de hevder de bare gjorde det, har du rett som pasient å be dem om å gjøre det på rommet ditt. Din helse avhenger av det. Det samme gjelder for å be de brette opp ermene, brette tilbake bånd eller sette på hansker eller annen disponibel verneutstyr.

Selv om noen sykehus skal være ansvarlig for å rydde rom, holde Antibac eller annen desinfiserende våtservietter i nærheten for å rense mat bordet, telefon eller andre overflater kan være nyttig for å redusere spredningen av bakterier.