Digidexo.com

Hva er årsakene til Morning høyt blodtrykk?

Hva er årsakene til Morning høyt blodtrykk?


En moderat økning i blodtrykket i morgen er vanlig for de fleste av oss siden vi traff gulvet kjører, prøver å få oss klar for arbeid, hunden matet, lunsjer pakket og barna til skolen. Mornings er stressende og fører til økt blodtrykk. Men hvis du allerede har blodtrykk problemer og opplever alvorlige blodtrykkstøt i morgen, må du diskutere dette med legen din.

Dagaktive Mønster

Blodtrykket har en daglig (dagaktive) mønster, ifølge Mayo Clinic og Dr. Sheldon G. Sheps, topper MD Blodtrykk vanligvis sent på ettermiddagen, men noen individer opplever høyt blodtrykk i morgen. Dette kan være på grunn av nyresykdom, visse medisiner inkludert kortikosteroider, bruk av tobakk, søvnapné, dårlig kontrollert blodtrykk, binyrene svulster, stress, koffein og arbeider på nattskift. Ifølge Dr. Sheps, det finnes medisiner tilgjengelig som du tar før du går til sengs, og som vil aktivere før du får opp og vil hindre drastisk økning i blodtrykket i morgen. Spør legen din for informasjon om disse spesielle medisiner hvis du opplever høyt blodtrykk i morgen.

Mangel på søvn

Hvis du ikke har hatt en hel natts søvn i år, vil dette gjøre at blodtrykket bølge i morgen, ifølge Dr. Sheps. Han siterer en studie der deltakerne, som var i alderen 32-59, som konsekvent sov mindre enn seks timer hver natt, ble sporet. Deres risiko for høyt blodtrykk i morningwas mer enn dobbelt så stor risiko for de som sov seks timer eller mer hver natt. De yngre deltakerne var langt større risiko for å utvikle høyt blodtrykk enn de som var 59 år gammel, men sover mindre enn seks timer hver kveld.

Hjerteinfarkt

Hjerteinfarkt er beryktet for slående tidlig på morgenen, i henhold til Pslgroup.com i sammenheng med stigende blodtrykk. Ifølge Garret A. FitzGerald, MD, direktør for Institutt for translasjonell medisin og Therapeutics ved University of Pennsylvania School of Medicine, siden blodtrykket reaksjon på stress i tidlig morgen er courtesy of stigende caetcholamines (noradrenalin og adrenalin), som er er koblet til en individuell interne klokke. Hvis klokken kunne stoppes via bruk av narkotika, kan dette avverge hjerteinfarkt. Eldre mennesker, i særdeleshet, vil dra nytte av dette fordi de har en bestemt seg for økning av blodtrykket på morgenen. Denne studien, som ble utført på mus, ble finansiert av National Institutes of Health.

Morning overspenninger

Høy morgen blodtrykk er ingenting å spotter. Det kan bety at du er på vei til et hjerneslag eller hjerteinfarkt, ifølge Dr. Shafiq Qaadri. Når en person opplever en eksplosjon av høyt blodtrykk i morgen, anses dette som et blodtrykk surge. Dr. Qaadri anbefaler at de med høyt blodtrykk overvåke deres press, hjemme, spesielt om morgenen, som et forebyggende tiltak.

Monitor

Dr. Qaadri råder også at en person som sliter med høyt blodtrykk i morgen overvåke sine blodtrykket i løpet av dagen, slik at han kan lære hva hans blodtrykk mønstre er og hvilke aktiviteter eller påkjenninger kan være ansvarlig for den økning i blodtrykket. Når du vet dette, kan du iverksette nødvendige tiltak.