Digidexo.com

Hormonregulerende funksjonene i leveren

Hormonregulerende funksjonene i leveren


Ifølge University of Southern California kirurgisk avdeling, utfører leveren mer enn 400 funksjoner som er avgjørende for kroppens generelle helse på daglig basis. En av leverens viktigste oppgaver er hormon regulering.

Syntese

Leveren er ansvarlig for å syntetisere viktige hormoner, kroppens "kjemiske budbringere", som betyr at den behandler kjemiske forbindelser, slik at kroppen kan bruke dem som essensielle proteiner, syrer og fett.

Sekresjon

Leveren er ansvarlig for sekresjon nødvendige hormoner i blodet og spiller en viktig rolle i konsentrasjonen av blodsukker. Leveren er også ansvarlig for sekresjon aminosyre proteiner, slik som hepcidin og angiotensin, avgjørende for riktig funksjon av immunsystemet og blodsirkulasjon.

Eliminering

Leveren eliminerer hormoner gjennom galle eller urin, slik at en overdoser av visse hormoner, slik som androgen og østrogen, ikke akkumuleres i kroppens vev og forårsake unormal vekst, for eksempel livmor fibroids og cyster på eggstokkene og brystene.

Trombopoietin Produksjon

Trombopoietin (TPO) er et protein hormon som produseres i leveren. Dette hormonet er avgjørende for produksjonen av benmargceller og deres differensiering inn i blodplater som er avgjørende for blodpropp.

Sammenbrudd

Leveren er ansvarlig for å bryte ned insulin, hemoglobin og andre hormoner, i tillegg til å bryte ned toksiner og trans ammoniakk til urea.