Digidexo.com

Hva er fordelene med prevensjon etter overgangsalderen?

Overgangsalder er opphør på de månedlige menstruasjon for tolv måneder. Etter fylte 40, er sjansene for en kvinne naturlig å bli gravid er redusert med femti prosent. Også etter denne alderen, kan mensen bli uregelmessig og vanskelig å forutsi, også kjent som perimenopause.

Metoder

Det finnes ulike typer prevensjon, for eksempel p-piller, barrierer og injeksjon. Den mest effektive form for prevensjon er en hysterektomi. Denne prosedyren innebærer hel eller delvis fjerning av de kvinnelige kjønnsorganer. Dette er en permanent inngrep. Barriere prevensjonsmidler som kondomer beskytter mot overføring av kjønnssykdommer.

Orale prevensjonsmidler

P-piller, når det tas på riktig måte, kan være 99% effektiv i å hindre en uønsket graviditet. Fordi den månedlige perioden kan være ustabil under perimenopause, kan eggløsning fortsatt forekomme, noe som gjør prevensjon en nødvendighet.

Barrierer

Barriere prevensjon, for eksempel kondom eller pessar, blokkere sædcellene fra å befrukte egget. De bidrar også til å forhindre seksuelt overførbare sykdommer.

Cancer Prevention

P-piller som inneholder en lav dose av hormoner kan bidra til å forhindre utvikling av eggstokkreft, livmorhals, og livmorkreft.

Etter overgangsalderen

Noen symptomer på overgangsalder som hetetokter og vaginal tørrhet er noen ganger til stede før, under og etter overgangsalderen og kan lindres ved å ta p-piller.