Digidexo.com

Kan Fish Oil du miste vekt?

Når kosten, kan enkelte kosttilskudd hjelpe deg å kaste kroppsfett og redusere vekten. Fiskeolje er et slikt supplement, har blitt funnet å være en rik kilde av omega-3 og -6 fettsyrer, som er essensielle for god helse.

Identifikasjon

Fiskeolje har en kraftig effekt på fettstoffskiftet og insulinnivået. Insulin respons er nøkkelen i hvordan kroppen bruker fett som brensel. Fiskeolje dråper insulinnivået i kroppen, slik at mer fett kan benyttes av legemet for energi.

Funksjon

I en studie publisert i American Journal of Obesity, forsøkte forskerne å fastslå effekten av fiskeolje på antall fett kalorier brent i en 24-timers periode. To studiegrupper ble foret med samme diett, bortsett fra at en gruppe supplert med fiskeolje i stedet for å forbruke fett i form av olivenolje, solsikkeolje eller jordnøttolje. Forskerne fant at gruppen supplere med fiskeolje brent fett på en høyere rente enn fag forbruker fett i andre former.

Teorier

Fiskeolje er enda mer fordelaktig for vekttap når det kombineres med en sunn diett og mosjon. Forskere for University of South Australia gjennomført en studie av 75 overvektige personer, som alle hadde hjerte-relaterte helseproblemer. Studien funnet at en kombinasjon av fiskeolje og mosjon redusert total kroppsvekt, og også senket kolesterol.

Fordeler

The American Dietetic Association har rapportert at fiskeolje er effektive i å redusere fettavleiringer i blodårene, reduserer risikoen for brystkreft, tykktarm og prostata kreft, og bidrar til å bevare synet. Når det kombineres med et sunt kosthold og mosjon, kan fiskeolje hjelpe kroppen til å kaste fett.

Effekter

Den mest alvorlige bivirkning av fiskeolje er kvikksølvforgiftning. For å unngå dette, kjøp bare fiskeolje som har gjennomgått molekylære destillasjon. Kvikksølvforgiftning er mest skadelig for barn og kvinner som er gravide. De vanligste bivirkningene er fishy ettersmak og gastrointestinale forstyrrelser som diaré.