Digidexo.com

Vegetariske protein alternativer

Etter en vegetarianer eller veganer kosthold er ikke alltid lett. Alternativene er begrenset på restauranter, og det er vanskelig å finne daglige kilder til protein som ikke inneholder kjøtt biprodukter. Protein er viktig for ernæring, fordi den fremmer veksten av alt fra neglene til muskler. Men selv om du er vegetarianer eller veganer, er det nok av måter å unngå å spise animalske produkter og fortsatt få fylle av protein. Kjøtt er den enkleste måten - men ikke den eneste måten.

Protein pulver og Shakes

Du har kanskje hørt om kroppsbyggere strømpe opp på protein pulver og rister, men vegetarianere og veganere gjør, også. Enten du trener eller ikke, er protein pulver en utmerket kilde for de næringsstoffene du trenger for en sunn kropp. Pulveret mikser er lett å finne hos din lokale helse og vitamin butikken, eller på større butikker i helse og skjønnhet midtgangen. En shake en dag skal gi deg den protein du trenger for å opprettholde din kjøtt-fri livsstil uten lider av noen feilernæring hodet.

Tofu

Ikke alle vegetarianere og veganere er gal om det, men tofu er et seriøst alternativ for dem på en meatless diett ser for enkelt å øke protein inntak. Tofu, som er soya ostemasse, har vært et fast innslag i asiatisk matlaging i over 2000 år. Til tross for sin mangel på smaken, er det rik på vitaminer, proteiner og kalsium. Det kan være bakt, stekt eller grillet i hverdagslige retter, og det er derfor det er så populært blant veganere og vegetarianere. Krydder og sauser kan legges til det å gjøre det en mer smakfull proteinkilde i ethvert måltid.

Frukt og grønnsaker

Frukt og grønnsaker har rikelig med protein samt vitaminer. Dette er grunnen til at de ofte tjener som den primære kilde til protein for vegetarianere og veganere, uavhengig av hvorvidt de drikker shakes eller spise tofu. Epler, pærer, bananer, druer og appelsiner er en håndfull av de mange frukter som er gode kilder til protein. På den vegetabilske side, brokkoli, agurk og aubergine, bare for å nevne noen, er alle høyt på protein. Eventuelle kosthold rikt på frukt og grønnsaker er gunstig, men det er spesielt nyttig for de som ønsker å gå kjøtt-fri og fortsatt leve en sunn livsstil.