Digidexo.com

Hvordan menn Få dysplasi?

Den kliniske definisjonen av dysplasi er en uvanlig vekstmønster av organer, bein eller celler. Dette kan omfatte fravær av dette, så vel. Dysplasi kan være forårsaket av en rekke forhold, blant annet genetiske lidelser, sykdom og til og med livsstilsvalg. Denne forekomsten hos menn har flere årsaker som er spesifikke for menn, ikke bare på grunn av kjønnsrelaterte spørsmål, men på grunn av kulturelle endringer som påvirker måten menn lever.

Prostatakjertel

Prostata kan utvikle dysplasi på grunn av en tendens mot prostatakreft. En tilstand som kalles prostata intraepitelial neoplasi (PIN) kan reflektere utbruddet av prostatakreft. Dette er en tilstand hvor cellene i prostatakjertelen begynner å disintergrate skyldes cellulær nedbrytning. Hvis venstre ubehandlet, vil prostata begynner å svekkes under angrep av kreft cellevekst, noe som resulterer i prostata dysplasi.

Reproduktive organer

Ifølge US National Library of Medicine, dysplasi av fibrøs kappe av den mannlige penis kjertelen kan oppstå på grunn av uregelmessigheter i sperm generasjon. Årsakene kan være genetisk eller kan bli styrket ved miljøforhold som påvirker den reproduktive organer i en manns kropp. Bivirkninger av enkelte medisiner kan forårsake dette dysplasi, også. Ubalansen av kromosomer og sperm produksjon kan også være genetisk videre til den mannlige avkom av en mann som har denne tilstanden.

Seksuelt relaterte dysplasi

Å bli smittet av human papilloma virus (HPV) og humant immunsviktvirus (HIV), kan resultere i anal dysplasi. Studier av disse virusene og deres forhold til denne tilstanden besto av å ta biopsier og anoscopies av menn som hadde kontrakt enten eller begge av virus. Celletall fra blodet og anal vev viste en sammenheng mellom kontrahering av HIV eller HPV og anal dysplasi.

Bone Degeneration

Bone degenerasjon kan føre til visse typer av denne tilstanden hos menn. Utbruddet av slitasjegikt i bekkenområdet kan føre til en degenerasjon av hip bein. Dette vil til slutt føre til hofteleddsdysplasi der bein av hip begynner å gå i oppløsning og til slutt forsvinne. Studier har vist at menn som har en tilbøyelighet for fedme eller som er større i rammen kan ha en høyere risiko for å utvikle slitasjegikt i bekkenet enn menn som er av mindre format.

Konklusjoner

Forekomsten av dysplasi i menn kan være forårsaket av en rekke årsaker. Mens antallet mennesker som utvikler denne tilstand (uavhengig av den del av legemet som er påvirket) er mindre enn antallet som er mulighetene for å pådra symptomene på dysplasi sterkt økt på grunn av antallet av mulige årsaker til denne tilstanden . Som med alle forhold som påvirker den normale funksjon i kroppen, Menn som viser symptomer på degenerasjon av celler eller vev bør søke råd fra en kvalifisert lege.