Digidexo.com

Fordeler med linfrø olje vs fiskeolje

Fordelene med fiskeolje er mye større enn de av linfrøolje. Dokosaheksaensyre (DHA) og eikosapentaensyre (EPA) er to av de viktige fettsyrene som gir gunstige resultater for en rekke helsemessige forhold. Begge finnes i fiskeolje, men ikke i linfrøolje.

Linfrøolje

Linfrøolje inneholder alpha-linolemic acid (ALA), en omega-3 fettsyre som også finnes i andre oljer som soya og raps, men i mindre mengder. ALA gir ikke de samme fordelene som DHA og EPA. Produsenter av linfrøolje hevder at ALA omdannes av kroppen til DHA og EPA. Det er imidlertid bare en meget liten mengde av ALA, mindre enn 1 prosent, som kan bli konvertert til DHA og EPA, i henhold til Bella nettet. Du må forbruke linfrøolje ved liter for å få mengden av DHA og EPA i en enkel 3-oz servering av laks.

Fish Oil

Fiskeolje ikke inneholder DHA og EPA, og noen av fordelene inkluderer redusert betennelse; lavere risiko for Alzheimers sykdom, hjertesykdom, hjerneslag, prostata-og brystkreft; lindring av PMS og overgangsalder symptomer; diabetes forebygging og økt hjernens funksjon. For å oppnå fordelene av fiskeolje, anbefales det at du spiser fisk som inneholder omega-3 fettsyrer, som laks, tunfisk, sardiner og ørret.

Kolesterol

Det er velkjent at fiskeolje kan bidra til lavere triglyserider. Triglyserider er en type fett som er lagret av kroppen din når du inntar overflødige kalorier. Triglyseridnivåer måles når du har en kolesterol screening. Høye triglyseridnivåer kan føre til åreforkalkning (åreforkalkning). Linfrøolje har liten eller ingen effekt på triglycerider eller kolesterol. The Food and Drug Administration har godkjent en resept-styrke fiskeolje for behandling av høyt kolesterol. Ulempene er at høye doser av fiskeolje kan sette deg på et høyere risiko for store blødninger på grunn av blodfortynnende, og noen mennesker har den bivirkning av fishy-tasting burps.

Hjertesykdom

Fiskeolje reduserer risikoen for død for mennesker som har lidd et hjerteinfarkt. Men forskning har vist at risikoen for hjerteinfarkt selv redusert med 59 prosent når høye nivåer av ALA ble inntatt over en seksårsperiode. Den ALA reduserer C-reaktivt protein, en markør for infeksjon som er forbundet med hjertesykdom. Dette synes å være den eneste enestående fordel med linfrøolje.

Linfrøolje bivirkninger

Linfrøolje kan ha noen alvorlige bivirkninger, inkludert løs avføring, overdreven gass, smertefull betennelse og en høyere risiko for prostatakreft. På grunn av slike store mengder av linfrøolje ville måtte bli konsumert for å oppnå de samme resultater som dem som fiskeolje, det foregående er ikke tilrådelig.

Advarsel

Før du tar noen kosttilskudd av enten tran eller linfrøolje, bør du diskutere det med legen din på grunn av mulige bivirkninger.