Digidexo.com

Er kolloidalt sølv Antiviral?

Kolloidalt sølv produkter er kosttilskudd med små sølv partikler suspendert i en flytende løsning som er tilgjengelige uten resept. Mange ubekreftede påstander har blitt gjort av forbrukerne og produsentene av disse produktene.

Antiviral krav

Ifølge Mayo Clinic, har noen kolloidale sølv produkter blitt utropt av sine produsenter som effektive behandlinger for infeksjoner som er forårsaket av mange virus, inkludert HIV-viruset og herpesvirus. De antivirale påstander om kolloidalt sølv produkter har ikke blitt bekreftet av vitenskapelige studier.

Andre Health Claims

Andre vitenskapelig udokumenterte helsepåstander har blitt gjort om bruk av kolloidalt sølv som en behandling for bakterielle infeksjoner, kreft og øye plager.

Argyria

Langvarig bruk av kolloidalt sølv kan forårsake argyria, en blågrå misfarging av pasientens hud, øyne og negler som ikke er et alvorlig helseproblem, men dens kosmetiske effektene er vanligvis irreversible.

Andre komplikasjoner

Høye doser av kolloidalt sølv kan føre til alvorlige medisinske komplikasjoner inkludert nyreskader, hudirritasjon og nevrologiske tilstander som anfall.

Legemiddelinteraksjoner

Pasienter kan oppleve legemiddelinteraksjoner hvis de tar kolloidalt sølv samtidig med tetracyklin, kinoloner og tyroksin medisiner.