Digidexo.com

Sunlamps for behandling av psoriasis

Ifølge National Psoriasis Foundation, psoriasis påvirker om lag 7,5 millioner mennesker i USA og mer enn 120 millioner på verdensbasis. Sykdommen vises vanligvis i alderen mellom 15 og 25, selv om psoriasis har vært kjent for å dukke opp i alle aldre. Sunlamp behandling er ofte en første forsvarslinje mot psoriasis og pasienter må avgjøre om de helsemessige fordelene det produserer er verdt risikoen. Forstå fordelene med sunlamps og de potensielle risikoene kan hjelpe en pasient å gjøre det riktige valget for tilstanden.

Identifikasjon

Psoriasis er en av de mest vanlige autoimmune sykdommer i moderne medisin, er mer enn en hudsykdom. Psoriasis kan også påvirke organer, inkludert nyre, hjerte og lever. Som en hudsykdom den produserer stygge lesjoner som kan bli smittet. Mens du får ute i solen hver dag eller ligge i en solseng er gunstig for psoriasispasienter, ved hjelp av en ultrafiolett lampe lar pasienten spesifikt mot berørte områder av kroppen uten å utsette andre områder for å unødvendige stråler.

Behandling

Ultrafiolett lys senker produksjonen av hudceller, og psoriasis er en ukontrollert vekst av hudceller. NB-UVB lysbehandling (ultrafiolett lys behandling) for psoriasis bruker en spesialdesignet smal UVB lampe. Denne type lampe er nøye konstruert for å bruke spesifikke bølgelengder av ultrafiolett lys som er gode for behandling av psoriasis. Ved hjelp av denne typen lampe krever færre behandlinger enn eldre bredbånd UVB. Vanligvis er behandling med UVB-lys gjort i legens kontor, men noen pasienter er i stand til å ta sine behandlinger hjemme ved hjelp av en lampe som er godkjent av sin lege. Hvis lesjonene forverres når behandlingen er stoppet den kan bli behandlet på nytt ved hjelp av samme metode.

Alternative UVB behandlinger

For alvorlige utbrudd en lampe terapi kalt psoralen pluss ultrafiolett (PUVA) bruker ultrafiolette A stråler kombinert med en aktuell krem. Kremen medisiner gjør huden mer følsom for lys, som gjør lampen til raskt å oppklare alvorlige skader. På grunn av økt eksponering for stråler denne behandlingen bærer en høyere risiko for å fremme hudkreft, derfor behandling er reservert for saker som ikke har respondert på andre behandlinger. Det må gjøres på et legekontor.

Laserstråle lys blir også brukt til å behandle alvorlig psoriasis. Etter laserstråle behandling er det viktig å unngå soleksponering og å bruke solbriller i 12 timer.

Advarsel

Mens sunlamp behandling har vist seg å være effektiv i behandling av psoriasis symptomer, er det viktig å huske på at en hvilken som helst eksponering for UVB-stråler medfører en økt risiko for hudkreft. Selv om lampene er laget for psoriasis behandling er rettet til å målrette bestemte områder av kroppen, er risikoen fortsatt der.

Sunlamps gi et betydelig antall pasienter med et svar, men det er likevel viktig å diskutere alternativer med legen din, veie fordeler og risiko og ta en avgjørelse sammen om behandlingsforløp.

Natural Sunlight

NPS anbefaler ikke mer enn 20 minutter en dag med solskinn for psoriasispasienter. Solbrenthet kan forverre tilstanden og øke risikoen for hudkreft.