Digidexo.com

Cat dander Symptomer

Cat dander Symptomer


The Mayo Clinic definerer kjæledyr allergi som et immunsystem reaksjon på visse animalske proteiner. Dyr frigi disse proteinene i miljøet i form av flass (skur hudceller) og spytt. Katter er en av de mest vanlige husdyr som forårsaker dander allergier, selv om hunder, hester og gnagere kan også være gjerningsmannen. For en katteelsker som er allergisk mot katt dander, dette er spesielt frustrerende, som kroppens allergiske reaksjon fører til ubehagelige symptomer.

Astma

Folk som er allergiske mot katt dander kan utvikle astma. Dander slippes ut i luften og kan forbli i luften i en lengre periode. En allergisk persons kropp signaliserer en immunrespons til katten flass-proteinet og antennes lungen største luftpassasjene, noe som resulterer i enten midlertidig eller kronisk astma. Symptomer på astma inkluderer kortpustethet eller pustevansker, en stram følelse i brystet, hoste og tungpustethet.

Congestion

Nesegangene også hovne opp når en person er allergisk mot katt dander inhalerer protein. Dessverre, på grunn av lunger, allergi lidende kan også oppleve smertefulle ansikts trykk og hevelse under øynene. I alvorlige tilfeller hvor betennelsen er kronisk, advarer Mayo Clinic at allergi lidende kan utvikle bihulebetennelse fordi bakterien bygger seg opp i hindret sinus hulrom.

Nysing

Nysing er kanskje den mest kjente symptom på en allergi. Nysing er forårsaket av kroppens immunrespons mot kattens dander som den prøver å fjerne protein fra sinus hulrom. En kløende og rennende nese, kløende og rennende øyne og en kile i halsen fra postnasal drypp vanligvis følge med nysing. Faktisk kan foreldre legge merke til barnet gnir nesen kontinuerlig i en oppadgående retning når lidelse en allergisk reaksjon mot katt dander.