Digidexo.com

Fysiske symptomer på alvorlig stress

Det er et velkjent faktum at stress kan påvirke våre liv på mange måter. Det kan også ha en negativ innvirkning på vår fysiske helse. Alvorlig stress kan faktisk føre til kroniske helseproblemer. Det er viktig å anerkjenne symptomer på alvorlig stress og lære å takle stress.

Funksjoner

Stress er måten kroppen reagerer på ytre stimuli. Omstendigheter, hendelser og situasjoner kan bringe på stressresponsen. Stressresponsen er også kjent som fight or flight. Kroppen forbereder seg til å reagere på situasjonen på hånden. Den sympatiske nervesystem overtar frigjøre adrenalin og andre kjemikalier i blodet mens hjerterytme og åndedrettsrenteøkning. Kroppen blir forberedt på å kjempe eller flykte. I overlevelsessituasjoner fight or flight responsen er nyttig, men når vi lider av kronisk stress kroppen vår lider fordi det forbereder for fight or flight selv når en slik reaksjon er ikke nødvendig.

Typer

Vi alle takle stress i vårt daglige liv. Vi noen ganger bekymre unødvendig som kan føre til ulike nivåer av angst. Vi ofte bekymre fremtidige hendelser og ser for negative utfall som kan holde oss i en konstant stresset tilstand inntil hendelsen er endelig over. Poenget er at vi ikke kan helt unnslippe stresset siden vi håndtere noen form for det hver dag. Vi må lære å takle stress, fordi hvis vi ikke vi kan ende opp som lider dårlig helse fra virkningene av alvorlig stress.

Effekter

Alvorlig stress kan føre til en rekke fysiske symptomer. Noen av de vanligste symptomene er migrene, irritabel tarm syndrom, tretthet, høyt blodtrykk, tap av appetitt, søvnløshet og rastløshet. Langvarig stress kan føre til tilstander som magesår og hjertesykdom. Det kan også forverre tilstander slik som astma. Hvis andre helsemessige forhold eksisterer allerede stresset den ekstra stress kan forårsake symptomer forverres. Alvorlig stress tar sin toll på immunsystemet ved forårsaker det å bli svekket. Når immunsystemet er svakt kroppen blir utsatt for infeksjoner som forkjølelse, influensa og lungebetennelse.

Betydning

På noen måter stress kan sammenlignes med en dominoeffekt. Når det er så alvorlig at det fører til fysiske helsetilstander det også påvirker den mentale og emosjonelle tilstand. Når en person ikke føles godt fysisk han har en tendens til å bli irritabel. Slike irritabilitet kan påvirke ens liv i aspekter av forholdet, familie, jobb og andre områder. Folk kan forsøke å lindre følelser av stress ved overspising, alkoholbruk eller røyking, som alle kan påvirke ens helse.

Betraktninger

Alvorlig stress kan være assosiert med angst, og kan føre til panikkanfall. Personer som lider alvorlig stress kan bli trukket tilbake, mindre sosiale og oppleve øyeblikk av ekstrem angst på grensen til panikk. De kan begynne å unngå situasjoner som de oppfatter å være stressende. Personer som lider av slike høye nivåer av stress kan oppleve fysiske symptomer som brystsmerter og / eller pustevansker.

Forebygging / løsning

Det er viktig å lære å håndtere stress effektivt for å hindre unødvendige helseproblemer. Ikke ta på seg mer enn du kan håndtere. Når folk er overarbeidet og dårlig tid de er stresset. Unngå å ta på seg nye prosjekter når du allerede har en full timeplan. Vær realistisk om hva du kan gjøre. Folk som er perfeksjonister og / eller arbeidsnarkomane har ofte et høyt nivå av stress i livet fordi de prøver å gjøre for mye og gjøre alt perfekt. Det bidrar også til å lindre stress ved å spise riktig, få nok søvn og lære å slappe av. Alle trenger å ha litt tid til å bare lene seg tilbake og slappe av. En positiv holdning kan bidra til å eliminere stress. Folk ofte bekymre deg for hva som kan skje. Hvis vi slutter å prøve å leve i fremtiden, og bare være i øyeblikket kan vi fjerne det unødvendig stress fra våre liv. Hvis du må bekymre deg for fremtidige hendelser og deretter prøve å forestille seg et positivt utfall. Livet kan ha sine stressende øyeblikk, men vi trenger ikke å være ofre for stress.