Digidexo.com

Hva Elementer Har Talg?

Hva Elementer Har Talg?


Animalske produkter brukes til mange overraskende formål, både tradisjonelt og moderne tid. Talg er hentet fra talg, eller rå animalsk fett, og kommer hovedsakelig fra okse, sau og bison. Fettet er langsom tilberedes før det smelter, som gjengir talg til en flytende form. Talg kan brukes alene eller i kombinasjon med andre produkter for å opprette mange allsidige anvendelser.

Såpe

Såpe har blitt gjort med dyretalg i tusenvis av år. Talg bidrar til å skape et rikt skum i såper, men har minimale rensende egenskaper, slik at det bør brukes i forbindelse med andre rengjøringsmidler. Talg er ikke skadelig for huden, men mange mennesker er ikke interessert i å bruke produkter med animalsk fett i dem. Når du leser en såpe etikett, noe oppført som animalsk fett eller talg inneholder produkter fra dyr.

Stearinlys

Talg er et tradisjonelt materiale brukt i stearinlys-making prosessen. Talg brenner relativt sakte for å skape langvarige lys uten en sterk lukt. Prosessen er Messier enn andre stearinlys prosesser på grunn av behovet for å gjengi animalsk fett, men de som er interessert i tradisjonelle lys kan enten lage eller kjøpe talglys. Lysene kan parfymert under produksjon med en rekke duft kombinasjoner. Lys laget med talg er relativt sjeldent i disse dager som de fleste lysene er laget av bivoks eller soya.

Smøremidler

Talg kan brukes som et smøremiddel i stålindustrien for å holde delene fra å skape for mye friksjon, noe som til slutt kan skade dem. Denne praksisen skjer sjeldnere enn tidligere på grunn av økningen i tilgjengeligheten av syntetiske oljer som smøremidler. Talg er noen ganger brukt som et smøremiddel i mindre butikker og kunstatelierer, som talg kan kjøpes enkelt og for relativt rimelige priser. Historisk sett talg ble anvendt som smøremiddel for våpen og rifler for å holde delene opererer glatt.

Andre bruksområder

Talg er noen ganger brukt som basis for medisinske salver, som inkluderer en rekke andre bestanddeler. Ren biff talg kan brukes i matlaging som en måte å dype steke mat som pommes frites og grønnsaker. Det har blitt anvendt som en ingrediens i bio-diesel. Det er noen ganger brukt som en ingrediens i hundefôr å legge smak og fett.