Digidexo.com

Decolonize & MRSA

MRSA er en sykdom som har blitt mer utbredt i henhold til US Department for Health and Human Services. Når sykdommen første formene, det kalles kolonisering, fordi den koloniserer i ulike områder av kroppen. Så, blir forsøket til en kur en pasient av dette kalles avkolonialisering. Det finnes flere metoder som brukes i avkolonisering.

Definisjon

MRSA er en forkortelse for meticillin-resistente Staphylococcus aureus. Det er en sykdom som overføres for det meste ved menneskelig kontakt. Noen tilfeller oppstår fra luftbåren forurensning. MRSA påvirker huden, og også slimhinner, slik som i nesen. Det kan overføres ved å berøre en smittet person, og deretter berøre nesen.

Avkolonisering

Avkolonisering er hva som skjer når en person har MRSA. Det er den serien av prosedyrer eller antibiotika en person må gå gjennom. Det finnes ingen spesifikk måte å decolonize MRSA fordi hver sak er forskjellig, og noen ganger folk har særlige forhold som gjør det vanskeligere å behandle. Personer som har immunitet mangler og psykisk utviklingshemmede pasienter er to eksempler på folk som trenger å ha spesielle avkolonisering metoder for å bli bedre, men også for å forebygge infeksjoner av andre mennesker.

Avkolonisering Metoder

De mest grunnleggende avkolonisering metoder er kurs av antibiotika som kan tas oralt. Aktuelt kremer kan gis til pasienter i tillegg til å bruke på de infiserte områder. Klorheksidin er en kjemikalie som brukes til å vaske pasienter å prøve og decolonize sykdommen. Andre mer alvorlige og eksperimentelle metoder finnes, men disse er de som er mest brukt, og de kan brukes alene eller sammen.

Effektivitet

Det finnes ingen fullstendig effektive metoder som vil oppnå komplett avkolonisering av MRSA. Dette er grunnen til at det kalles avkolonisering og ikke utrydding. MRSA kan gå bort for en stund, men det har en tendens til å komme opp igjen hos pasienter på et senere tidspunkt. I en nederlandsk studie ble mange forskjellige metoder brukes som kurerte om sekstiseks prosent av pasientene (alle pasientene var veldig syk til å begynne med, og resten gikk bort), men studien var ikke strengt kontrollert og derfor ikke-konkluderende.

Avkolonisering og Utbrudd

I tilfelle av et utbrudd, er decolonisation normalt ikke en fremgangsmåte bruker å inneholde MRSA. I dette tilfellet, kan smittsomme sykdommer lagene bli brakt inn for å hjelpe sterilisere området og bidra til å kurere folk. Siden avkoloniseringen metodene ikke bli kvitt sykdommen og fremdeles lar folk mottakelige, i et utbrudd situasjon, slik som på et sykehus, MRSA vil mest sannsynlig recolonize.