Digidexo.com

Trench Munn og bihulebetennelse

Under første verdenskrig, mange av soldatene som kjemper i frontlinjene utviklet en tilstand som kalles akutt nekrotiserende ulcerøs gingivitt. Denne tilstanden, som er smertefullt og muligens skadelig, ble kjent som grøft munnen på grunn av sin utbredelse blant menn i skyttergravene. Imidlertid, dens årsaker og behandling er velkjente, og det kan herdes med relativ letthet. Hvis den ikke behandles, men kan infeksjonen spre seg, noen ganger inn i sinus hulrom.

Symptomer

Symptomene på grøft munnen er lett å identifisere. Tannkjøttet blir øm og hoven, og det er også smertefulle sår og sår som utvikler seg på tannkjøttet. Personen lider av tilstanden utvikler også en dårlig smak i munnen og dårlig ånde.

The Disease

Renna munn er en akutt form av tyggegummi-infeksjon gingivitt. Denne sykdommen er forårsaket av en overdoser av bakterier i den menneskelige munnen, som infiserer tannkjøttet og andre vev. Ofte grøft munnen er forverret av andre forkjølelse eller sykdommer som undertrykker effektiviteten av personens immunsystem.

Risiko og årsaker

Det finnes en rekke vaner og forhold som kan bidra føre til grøft munnen, inkludert dårlig ernæring, dårlig munnhygiene, tann og munnen infeksjoner, emosjonelt stress og røyking. Det er lett å se hvordan soldater i skyttergravene utviklet denne tilstanden, men det er fortsatt vanlig i dag blant studenter, hjemløse og andre som sliter med flere av risikofaktorene.

Komplikasjoner

Hvis grøften munn ikke behandles, kan det føre til permanent skade på vev samt spredning av infeksjonen. Dette betyr at folk kan miste tenner, samt å ha deres ben, kinn og selv deres sinus hulrom infisert av denne tilstanden. I tillegg kan grøft munnen svekke immunforsvaret og gjøre det sannsynlig for andre tilstander og infeksjoner å komme inn i det omkringliggende området.

Behandling

Den første behandlingen er å rengjøre tennene og tannkjøttet. Tannpuss og tanntråd, uansett hvor vondt de kan være, bør gjøres. Saltvannsskyllinger og hydrogenperoksid kan brukes til å hjelpe med infeksjon i tannkjøttet. En tannlege bør også få lov til å rense tannkjøttet og tennene når de ikke lenger er møre. Hvis tilstanden vesentlig fremskritt, kan andre, mer alvorlige forhold må tas, slik som fjerning av permanent skadet vev og tenner. Andre vev kan trenge å bli behandlet med antibiotika.