Digidexo.com

Årsaker til diaré i en seks måneder gamle baby

Årsaker til diaré i en seks måneder gamle baby


Omsorg for en syk baby med diaré presenterer både emosjonelle og fysiske problemer for foreldre og andre tilbydere. Foreldre kan føle seg hjelpeløs og udugelig på å være ute av stand til å berolige barnet, mens også prøver ikke å spre sykdom til andre under bleie endringer og bading. Heldigvis er ikke alle årsaker til diaré hos spedbarn er smittsomt, og mange er forebygges gjennom nøye overvåking av typer og mengder av fast føde tilbudt dem.

Infeksjoner

Virale infeksjoner forårsake diaré hos spedbarn, spesielt babyer som deltar barnehager. Ifølge Mayo Clinic, er rotavirus er den vanligste årsaken til akutt diaré hos spedbarn og barn. Andre virus som kan forårsake diaré i en 6-måneder gammel baby er Norwalk virus, cytomegalovirus, herpes simplex virus, viral hepatitt, adenovirus, calicivirus, astrovirus og influensa. I tillegg til virus, bakterier og parasitter kan infisere babyer og forårsake diaré. Kunstig baby melk eller konsentrert juice forberedt med forurenset vann kan innføre parasitter som Giardia lamblia og Cryptosporidium til barnets fordøyelsessystem, som resulterer i diaré. Babyer som ble matet feil forberedt eller lagres fast føde kan bli infisert med bakterier som forårsaker diaré. Bakterielle årsaker til diaré hos spedbarn kan inneholde campylobacter, salmonella, shigella og Escherichia coli.

Mat sensitiviteter

Spedbarn mates store mengder av frukt eller fruktjuicer kan utvikle diaré på grunn av en følsomhet overfor fruktose, naturlig sukker som finnes i de fleste frukter. Tilsvarende noen babyer opplever laktoseintoleranse; laktose er sukkeret som finnes i melk og melkeprodukter, inkludert kunstig baby melk. Ifølge Mayo Clinic, babyer matet mat som inneholder kunstige søtningsmidler som sorbitol og mannitol kan oppleve diaré, selv om disse søtstoffer ikke blir ofte lagt til typiske ristet på eller eske barnemat. Faktiske matallergier kan føre til diaré hos seks måneder gamle babyer. Diaré forårsaket av matallergi kan også være ledsaget av blod i avføringen, pustevansker, utslett, hevelse og elveblest; disse symptomene krever umiddelbar medisinsk behandling. Vanligste matvareallergier hos babyer blant annet soya, nøtter, skalldyr, kumelk og egg. Ifølge Dr. Sears.com, er melkeproteinallergi den vanligste matallergi hos babyer, som er forskjellig fra intoleranse overfor laktose. Morsmelk utvikler ikke melk protein allergi.

Medisinske lidelser

Øret infeksjoner kan forårsake diaré hos noen babyer; hvis en baby trekker på øret hans, maser mer enn vanlig, spiser dårlig og nylig hatt en kald, kan en ørebetennelse være å klandre. Babyer med diaré relatert til infeksjoner eller mat sensitiviteter kan ha en fordøyelsessykdom som for eksempel cøliaki eller Crohns sykdom. Medisiner som antibiotika gitt til behandling av visse bakterielle infeksjoner kan også føre til diaré hos babyer. Andre mulige årsaker til diaré hos seks måneder gamle babyer inkluderer forgiftning som følge av inntak av kjemikalier, medisiner eller planter. Ifølge Dr. Sears, noen ganger er det ikke en åpenbar årsak til diaré hos spedbarn og det er bare en del av normale tarm variasjoner. I dette tilfellet, kan barnet gå gjennom en fase av løs avføring som ikke har noen medisinsk konsekvens.