Digidexo.com

Er en hiatal brokk tilstede ved fødselen?

Er en hiatal brokk tilstede ved fødselen?


Spiserøret bærer mat fra munnen til magen, passerer gjennom en åpning, kalt hiatus, i mellomgulvet. Med en hiatushernie, en del av eller hele magen rager opp gjennom hiatus.

Nyfødte

En hiatal brokk kan være tilstede ved fødselen som følge av problemet babyen utviklet i utero, for eksempel en unormalt stor hiatus.

Andre årsaker

Vanlige årsaker til hiatal brokk inkluderer skade, svekkelse av muskler på grunn av alderdom, eller en plutselig og intens økning av trykket inne i magen, ifølge Mayo Clinic.

Betydning

Ifølge eMedicine, om lag 70 prosent av personer over 70 år har en hiatal brokk. For personer under 40 år, er satsen mindre enn 10 prosent, og nyfødte har sjelden en hiatal brokk ved fødselen.

Symptomer

Symptomer til stede med denne tilstanden inkluderer kvalme, halsbrann, brystsmerter og fordøyelsesbesvær, ifølge eMedicine. De fleste hiatal brokk er små og forårsake ingen symptomer, men går udiagnostisert inntil oppdaget under tester for en annen medisinsk problem.

Behandling

The Mayo Clinic sier behandling omfatter endringer i kostholdet og medisiner som minimerer eller nøytraliserer magesyre. Sjelden, store hiatal brokk er livstruende og kirurgi er nødvendig.