Digidexo.com

Om Type 1 Dengue Hemoragisk Feber

Denguefeber er en virussykdom som rammer mennesker i tropene og enkelte områder i Afrika. Relatert til malaria, er det forårsaket av fire annen versjon av flavivirus, og er også kjent som "breakbone feber."

Historie

En pandemi av denguefeber brøt ut i 1950 i Nord-Amerika, Afrika og Asia. Siden 1990-tallet har Dengue blitt den nest viktigste mygg-borne sykdom, etter malaria. Alle fire typer denguefeber produsere de samme symptomer, selv om det ikke er kryss-immunitet blant de typene.

Time Frame

Utbrudd av denguefeber i et berørt område tendens til å inntreffe hvert 5 til 6 måneder. Dette er et resultat av visse sesongmessige faktorer, kombinert med midlertidig immunitet tvers av alle stammer fra visse smittede mennesker. Når denne immunitet avtar, alle mennesker i utsatte området er sårbare og den neste bølgen av pandemien er overhengende.

Effekter

De vanligste symptomene på alle fire typer av dengue feber er hodepine, muskel-og leddsmerter, feber og utslett. Utslettet har en tendens til å være lyse rødt, og vises på brystet og beina, selv om det til slutt vil spre seg. Det kan også være en infeksjon av fordøyelsessystemet, som fører til kvalme, diaré og andre fordøyelses symptomer.

Funksjoner

En diagnose av dengue hemoragisk feber omfatter fire typer symptomer. Den første er en blanding av feber, blære problemer og tap av appetitt. Den andre er en tendens til blødning, inkludert lett blåmerker, blodig diaré eller en tendens til å få blåmerker på grunn av en tourniquet. En reduksjon i antall blodplater er det tredje kriterium. Til slutt, er avgjørende for en dengue-feber diagnose tegn på lekkasje av plasma.

Forebygging / løsning

Den viktigste delen av behandlingen er for å motvirke eller unngå støt. Vitale tegn bør være nøye tatt mellom dag 2 og 7, som denne perioden er avgjørende for å overleve. Økte fluider må administreres for å unngå dehydrering; intravenøs væske bør også administreres hvis dehydrering ser signifikant. I tilfelle av et kraftig fall i blodplater eller en stor mengde av blødning, er en blodplatetransfusjon er tilrådelig.