Digidexo.com

Hvordan er en fleksibel Sigmoidoskopi utført?

Hvordan er en fleksibel Sigmoidoskopi utført?


Fleksibel sigmoidoskopi er en prosedyre å visuelt skjermen for kreft og andre abnormiteter i nedre tredjedel av tykktarmen. Den kan utføres i et legekontor, vanligvis uten anestesi eller sedasjon.

Forberedelse

Området som skal undersøkes må være rene og tom. Vanligvis, i henhold til informasjon gitt av en av det amerikanske National Institutes of Health (se Ressurser), dette kan oppnås med klyster kort tid før prosedyren.

Examination

Mens du ligger på din side, passerer legen sigmoidoscope --- en tynn, fleksibel slange med et kamera og et lys på slutten --- gjennom anus og inn i endetarmen og sigmoid kolon. Kameraet sender bilder til en dataskjerm, der legen undersøker for noe unormalt. Luften blir andpusten gjennom røret for å holde kolon åpen for en god utsikt. Eksamen tar normalt ca 20 minutter, og selv om du kan være ubehagelig, noen pasienter opplever betydelig smerte.

Prøvetaking og behandling

Hvis legen ser noe mistenkelig, kan spesialverktøy føres gjennom omfanget og manipulert av legen for å ta prøver av vev for testing eller fjerne polypper. The American Cancer Society bemerker at polypper er ofte godartet, men noen ganger utvikle seg til kreft.

Etter inngrepet

Legen vil sakte trekke omfang, gir din kolon en mer forsiktig blikk som det går. Du kan oppleve noen kramper og en følelse av oppblåsthet fra luften pumpes inn under eksamen, men vanligvis bare for en time eller så. Legen din vil gi deg detaljerte instruksjoner for å hjelpe deg til å føle godt og komme tilbake til dine vanlige aktiviteter raskt.