Digidexo.com

Hvorfor er vitamin B12 Shots Gitt?

Vitamin B12 er et viktig næringsstoff som vanligvis oppnås fra diettkilder så som kjøtt, melk og egg. Det er en viktig del av et sunt kosthold. Når dette vitaminet ikke kan skaffes i tilstrekkelige mengder fra mat kilder, kan B12 kosttilskudd tas for å øke den enkeltes inntak. Vitamin B12 kosttilskudd er også brukt terapeutisk, ofte i form av en B12 skudd.

Behandling Symptomer på Shaky Leg Syndrome

Ifølge National Institutes of Health, viser foreløpige undersøkelser at en injeksjon form av vitamin B12, kalt cyanokobalamin, kan bidra til å lindre symptomene på Shaky Leg Syndrome (ortostatisk tremor). Dette funnet kan være støttet av en case-studie i Madrid, Spania, som involverer en 68-år gammel mann som led av syndromet. Pasientens lege kreditert B12-injeksjoner for eliminering av pasientens rystelser.

Lindre Vitamin B12 mangel

Vitamin B12 skudd er foreskrevet for å behandle pasienter som lider av vitamin B12-mangel. Denne tilstanden resulterer vanligvis fra en utilstrekkelig inntak av vitamin fra mat kilder, og fra B12 dårlig absorpsjon i kroppen. Strenge vegetarianere som spiser ikke kjøtt, så vel som personer over 80 år er de med høyest risiko for å lide en B12-mangel. Vitamin B12 skudd bidra til å korrigere mangelen ved å øke og å normal nivåene av B12 i kroppen.

Behandling av pernisiøs anemi

En livslang tilstand omtales som pernisiøs anemi er ofte behandlet ved hjelp av B12-injeksjoner. Denne tilstanden gir når kroppen er i stand til å absorbere vitamin B12 fra pasientens mage-tarmkanalen, på grunn av mangel av et protein kalt forbindelse "intrinsisk faktor". Vitamin B12 behov for å binde sammen med denne forbindelsen for å bli absorbert og utnyttet av kroppen.

Farmakologisk behandling

Ifølge en lederartikkel av Townsend Letter for leger og pasienter, vitamin B12 skudd er den foretrukne behandlingsalternativ når vitamin brukes for farmakologiske formål. Dette omfatter bruken av vitamin B12 ved behandling av ansiktslammelse, tretthet, astma og diabetisk nevropati. Den redaksjonelle siterer kliniske observasjoner som orale doser er ikke så effektiv som B12 skudd i behandling av disse forholdene.

Malabsorpsjonsyndrom

Når pasienten lider av en malabsorpsjon syndrom, er kroppen i stand til å absorbere vitamin B12 fra mat eller muntlige kosttilskudd. I dette tilfelle blir B12 skudd brukt behandle og forebygge en B12-mangel. Skuddene levere vitamin direkte inn i systemet pasienter.