Digidexo.com

Forebygging av Nail sopp

Nail sopp er ofte forårsaket av sopp som kommer inn i huden under neglen sengen gjennom små kutt rundt neglen eller små åpninger mellom huden og neglen. Dersom kombinert med en fuktig, varmt miljø, kan spiker sopp misfarge neglen, noe som gjør det sprøtt, gul og flassende. Forhindre dette ved å eliminere miljø der soppen trives, og ved å redusere antall måter den kan få tilgang til huden under neglesengen.

Hold neglene korte og Dry

Trim neglene ned til tuppen av fingrene eller tær for å hindre bakterier fra å gå under neglen. Bruk en ren neglesaks; unngås ved hjelp av en spiker trimmer brukes på andre fot å redusere risikoen for spredning av sopper. Sørg for å holde dine negler og føtter helt tørr etter noen aktiviteter som gjør dem fuktig ved hjelp av en tørr bomullsklut.

Beskytt føtter og hender

Beskytt dine føtter og hender med sokker og hansker. Ifølge Mayo Clinic, syntetiske sokker er best slitasje for føtter for å beskytte dem mot fuktighet, holde dem tørre og fri for sopp. Bytt sokker hvis de blir fuktige. For hendene, bruke gummihansker under aktiviteter som gjør fingrene fuktig eller vått, slik som oppvask eller hagearbeid.

Unngå å gå Barefoot

Unngå å gå barbent på offentlige steder. Dette inkluderer garderober, offentlige bad og gym garderober. Sopp vokser i disse områder, fordi den er varm og vanligvis fuktig.

Ikke fjern ekstra hud

Unngå å fjerne hangnails eller ekstra hud rundt neglene. Fjerne det utsetter huden og den nærliggende negl til bakterier og sopp, noe som øker risikoen for infeksjon. Unngå å trimme huden rundt neglene når det er mulig, selv med en spiker trimmer.

Bruk Antifungal Spray

Soppdrepende spray transporterer fuktighet fra negler og omliggende hud, beskytter den mot sopp. Det dreper også noen langvarig sopp rundt neglene. Ifølge University of California, den beste måten å beskytte føttene er å spraye soppdrepende spray på føttene og innsiden av skoene dine.