Digidexo.com

10 menneskelige sykdommer

10 menneskelige sykdommer


Sykdom er en patologisk tilstand av en eller flere av kroppens systemer, vanligvis på grunn av infeksjon, genetisk defekt eller miljøstress. I 2009 bemerket Center for Disease Control and Prevention at det var 10 sykdommer mest assosiert med dødsfall av amerikanere. Noen av disse sykdommene kan forebygges ved å vedta en sunnere livsstil, andre er arvelig. Mange er en direkte effekt av sigarettrøyking eller alkoholmisbruk.

1. hjertesykdom

Hjertesykdom er nummer én morder av amerikanere. Det finnes flere typer hjertesykdom. Noen er arvelig og noen er forårsaket av livsstil valg. Koronarsykdom oppstår når plakk bygger seg opp i arteriene, blokkerer tilstrekkelig blodstrømmen til hjertet. Medfødt hjertesykdom er mer av en defekt som en sykdom som karene i hjertet ikke utvikler skikkelig før fødselen. Medfødt hjertesykdom kan påvirke voksne og barn. En annen hjertesykdom, kongestiv hjertesvikt, utvikles vanligvis i løpet av en lang tidsperiode. Perifer arteriell sykdom (PAD) kan føre til hjerteinfarkt og hjerneslag.

2. Kreft

Også kalt ondartede svulster, der mer enn 100 typer kreft. De typer kreft som dreper flest mennesker er lungekreft (159390 årlig), tykktarm-og endetarmskreft (49,920), kvinnelig brystkreft (40 170), kreft i bukspyttkjertelen (35240), og prostata kreft (27 360).

3. cerebrovaskulære sykdommer

Cerebrovaskulære sykdommer påvirke hjernen og blodårene. Den vanligste cerebrovaskulær sykdom er slag, som oppstår når hjernen blir påvirket av enten manglende evne til å motta tilstrekkelig blodtilførsel eller blødning i hjernen.

4. Kronisk Nedre luftveissykdom

Den fjerde dødeligste sykdommen i Amerika er kronisk lavere luftveissykdom. Disse sykdommene er ofte direkte forårsaket av sigarettrøyking og inkludere kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS), en progressiv sykdom som gjør det vanskelig å puste; emfysem, en sykdom som reduserer lunge evne til å slippe ut luft; og kronisk bronkitt, en irritasjon av bronkiene eller grener av lungene. Astma, en betennelse og innsnevring av luftveiene i lungene, er også ansett som en kronisk nedre luftveissykdom og ofte begynner i barndommen.

5. Diabetes

Diabetes er kroppens manglende evne til å bruke eller å produsere insulin, som er nødvendig for transport av sukker fra blodet. Type 1 kan forekomme hos voksne og barn, og er arvelig. Type 2 er ofte et resultat av livsstil valg og forekommer senere i livet.

6. Alzheimers sykdom

Alzheimers sykdom er en progressiv sykdom som dreper hjerneceller, sakte rane en person av minner og evnen til å resonnere.

7. Influensa og lungebetennelse

Influensa eller influensa, er en smittsom luftveissykdom som forårsaker feber, hoste og smerter i kroppen. Det kan forebygges ved å få en vaksinasjon. Lungebetennelse er en infeksjon i lungene som forårsaker betennelse og en opphoping av væske.

8. Nefritt

Nefritt er en betennelse i en eller begge nyrer. Årsakene til nefritt er varierte. Nefritt kan gå videre til nyresvikt og krever en person å ha dialyse som nyrene er ikke lenger i stand til å filtrere giftstoffer fra kroppen.

9. Septicemia

Sepsis er også kjent som blodforgiftning. Det oppstår når blodet blir infisert med bakterier, og er ofte et resultat av en infeksjon i en annen del av kroppen.

10. Kronisk leversykdom

De vanligste kroniske leversykdommer er skrumplever, en langsiktig minkende funksjon av leveren oftest assosiert med alkoholisme, og fibrose, en overvekst av arrvev på grunn av infeksjon.