Digidexo.com

Er Sweets tillatt på lav carb dietter?

Er Sweets tillatt på lav carb dietter?


Lav-karbohydrat dietter begrense karbohydrat forbruk for å hindre toppene i blodsukkeret, noe som i sin tur øke kroppens evne til å forbrenne fett som brensel. Low-carb dietter er noen ganger brukes hos pasienter med diabetes og andre medisinske tilstander, selv om deres viktigste programmet er funnet i vekttap industrien.

Hva du kan og ikke kan spise

Low-carb dietter er, per definisjon, sukker-fri. Dette betyr alt som inneholder sukker i noen av sine former - fruktose, laktose og sukrose - er utenfor grensene eller sterkt begrenset. I flere strenge dietter, som Atkins og South Beach dietter, alt som inneholder sukker, som inkluderer frukt og meieriprodukter, bør elimineres i løpet av de første to ukene av dietten. Det er da lov bare i små antall. Andre low-carb dietter, som for eksempel Sonoma og Sugar Busters dietter er visse sukkerarter tillatt, spesielt de lave i glykemisk indeks. Dette inkluderer bær og yoghurt.

Alternativer og Erstatninger

Mens vanlige søtsaker ikke er tillatt i low-carb dietter, er det mange alternativer laget med sukker erstatter eller kunstig smakstilsetning som kan tilfredsstille en søt tann uten å gå av dietten. Selskaper som Atkins produsere en rekke kosttilskudd og ernæringsprodukter, inkludert korn-lignende barer, sjokolade og protein barer og meieri rister. Hvis du søker i midtgangen som tilbyr produkter for diabetikere, finner du alt fra cookies og godteri å drikke mikser, fudge og syltetøy. Disse produktene er fremdeles søt, men de er produsert ved bruk av sukkererstatninger slik som aspartam eller stevia. Andre sukkererstatninger som er godkjent for bruk i USA inkluderer sukralose, neotame, sakkarin og acesulfam. Stevia er den eneste søtningsmiddel av naturlig opprinnelse.

Sukkerfrie produkter er ikke ment å bli spist regelmessig fordi sikkerheten til kunstige søtstoffer er fortsatt under debatt. Imidlertid kan disse produktene bevise et flott verktøy hvis du har en søt tann og finner det vanskelig å gi opp tradisjonelle søtsaker når du følger en lav-karbo diett.