Digidexo.com

Symptomer på myelomonocytic Leukemi

Myelomonocytisk leukemi er en form for leukemi hvor altfor mange monocytter, umodne hvite blodlegemer, er produsert i benmargen. Når dette skjer, monocytter innhente de røde blodceller og blodplater som finnes i benmargen. Dette kan føre til utvikling av anemi, infeksjon eller lett blåmerker og blødninger. Det finnes to typer myelomonocytisk leukemi: en voksen type kalt kronisk myelomonocytisk leukemi (CMML), og en juvenile typen referert til som juvenile myelomonocytisk leukemi (JMML). Symptomer er lik for begge, og spenner fra mindre til livstruende.

Anemi

Anemi er en av de viktigste klager av de som lider av myelomonocytisk leukemi. Enhver lidelse som fører til en utilstrekkelig antall friske røde blodceller som gir oksygen til musklene blir referert til som anemi. Anemi fører til en rekke andre symptomer, inkludert kronisk tretthet og svakhet, slapphet, blek hudfarge og svimmelhet. Pasienten kan også klage over ofte kuldefølelse. Anemi alene er ikke indikasjon på myelomonocytisk leukemi. Den er forårsaket av en rekke forskjellige forstyrrelser, sykdommer og tilstander, inkludert utilstrekkelig jern.

Blødning og Blåmerker

Myelomonocytisk leukemi kan føre til at pasienter får blåmerker eller blør lett og ofte. Dette skyldes et lavt antall blodplater som gjør blodpropp vanskelig. Pasienter kan oppleve mer hyppige neseblod og blø fra tannkjøttet. Pinhead store blødningspunkter (petekkier eller purpura) kan også vises i huden som følge av den minste bit av traumer. Flere alvorlige komplikasjoner inkluderer blør på baksiden av øynene, inne i hodet, eller fra mage-tarmkanalen foring.

Infeksjon

Den primære rolle hvite blodceller er å bekjempe infeksjoner i kroppen. Umodne leukemic monocytter som erstatter friske hvite blodcellene er i stand til å utføre denne funksjonen. Derfor er den immunsystemet påvirket og pasienten er utsatt for en høyere risiko for infeksjon. Hyppige infeksjoner eller de som varer lenger enn forventet er typisk for myelomonocytisk leukemi.

Hevelse

Myelomonocytic leukemi pasienter kan oppleve smerte eller følelser av fylde rett under brystkasse eller i magen på grunn av en forstørret lever, milt eller begge deler fra en overdoser av monocytter samle i disse organene. I tillegg kan monocytter samle i lymfeknutene og forårsake ytterligere svelling. Denne hevelsen kan oppdages under en fysisk undersøkelse. Lymfeknuter under armhulene og på hver side av halsen kan kontrolleres for harde klumper under huden. I senere stadier, kan monocytter bygge opp i benmarg og leddene, forårsaker sterke smerter.

Betraktninger

Symptomer som er felles for myelomonocytisk leukemi er også forårsaket av andre forstyrrelser, sykdommer eller tilstander. Når diagnostisere en pasient, vil leger undersøke den generelle mønster av symptomer og foreta en endelig avgjørelse basert på en rekke blodprøver for å utelukke andre lidelser. En endelig beslutning er basert på resultatene av en benmargs aspirasjon og biopsi indikerer en forhøyet monocyte tall i blodet, lavere enn 20 prosent blast celler i blod eller benmarg, og uregelmessigheter i umodne røde blodceller, hvite blodceller og blodplater.