Digidexo.com

Hvordan virker Trans Fat påvirke kroppen?

Hvordan virker Trans Fat påvirke kroppen?


Med transfett forvist fra restauranter i flere byer og den amerikanske Food and Drug Administration 2013 foreløpige besluttsomhet som delvis hydrogenert olje er ikke trygt for bruk i mat, lurer du kanskje på hvorfor transfett er så mye verre for deg enn annet fett. Transfettsyrer øker risikoen for hjertesykdom og slag, og er forbundet med en høyere risiko for å utvikle type 2 diabetes. The Institute of Medicine har konkludert med at det ikke er sikkert nivå av inntak av kunstig transfett.

Trans fett

Trans fett er umettede fettsyrer produsert fra partiell hydrogenering av vegetabilske oljer. De finnes oftest i stekt mat, som for eksempel pommes frites og smultringer; bakevarer som pai skorper, kaker, kjeks, knekkebrød og pizzadeig; og i korte og stokk margarin. De forekommer også naturlig i små mengder i biff, lam og meieriprodukter; Det er imidlertid uklart om disse naturlig forekommende transfett utgjør de samme helserisiko som kommersielt produsert transfett.

Koronar hjertesykdom

Sterke vitenskapelige bevis indikerer at inntak av transfett øker risikoen for å utvikle koronar hjertesykdom (CHD) og opplever plutselig død hjertedød. I en 2006 artikkel i "The New England Journal of Medicine," Dariush Mozaffarian og kolleger oppmerksom på at en 2 prosent økning i energiinntak fra transfett var assosiert med en 23 prosent økning i forekomsten av CHD. Forfatterne sier også at forbruket av transfett ser ut til å øke risikoen for utvikling av CHD mer enn noen annen makronæringsstoff, selv ved lave nivåer av forbruket.

Kolesterol Endringer

Forbruket av transfettsyrer øker dine nivåer av low-density lipoprotein (LDL), eller "dårlig" kolesterol, og samtidig redusere nivåer av high-density lipoprotein (HDL), eller "gode" kolesterolet. Trans fett også øke forholdet mellom totalkolesterol og HDL-kolesterol, som er en sterk indikator på risikoen for CHD. Spise trans fett fører til andre fysiologiske forandringer som øker risikoen for hjertesykdom, inkludert å redusere partikkelstørrelsen av LDL-kolesterol, og øke nivåer av lipoprotein (a).

Systemisk inflammasjon

Å spise transfett fremmer betennelser i kroppen din. Større inntak av transfett er assosiert med økte nivåer av inflammasjonsmarkører i kroppen din, for eksempel C-reaktivt protein. Systemisk inflammasjon er en risikofaktor for koronarsykdom, plutselig død hjertedød, diabetes og hjertesvikt.

Type 2 Diabetes

Noen undersøkelser indikerer en økt risiko for type 2 diabetes forbundet med inntak av transfett. I 2001, en stor kohort studie publisert i "The New England Journal of Medicine" fant at kvinner som spiste 3 prosent av deres totale energiinntaket som transfett hadde en 31 prosent høyere risiko for å utvikle diabetes enn kvinner som forbrukes bare 1 prosent fra trans fett. Flere andre studier ikke klarte å finne en sammenheng mellom transfett og utvikling av diabetes. Mer forskning må være gjennomført for å forstå sammenhengen mellom transfett og type 2 diabetes.