Digidexo.com

Slik hindrer forstoppelse for Good

Den eneste effektive måten å bli kvitt forstoppelse for godt er å opprettholde et sunt kosthold ved å forbruke mye fiber, drikke de anbefalte åtte glass vann daglig og får regelmessig daglig mosjon. Disse tiltakene vil bidra til bedre tarm helse og føre til regularitet i stedet for forstoppelse. Hvis maten ikke blir spaltet i løpet av noen få timer, kan toksiner bygge seg opp i tarmen. Disse giftige avfallsprodukter som kan holde seg til slimhinnen i tykktarm og havne parasitter må spyles bort for å hindre forstoppelse og andre potensielle helseproblemer. Sunn mat, mye vann og mosjon vil også hindre ubehagelig oppblåsthet og gass.

Slik hindrer forstoppelse for Good

•  Hold deg hydrert. Vanligvis bør du drikke minst åtte glass vann hver dag. Kaffe, te og brus teller ikke, og kan gjøre problemet verre. Forstoppelse er et tegn på at du er dehydrert.

Spis fullkorn, nøtter og grønne grønnsaker. Legg hvetekim eller hvetekli til andre matvarer for å gi ekstra fiber.

Unngå stekt mat, søtsaker, raffinert hvitt mel, junk food, brus og frukt med massevis av frø, som for eksempel bringebær eller jordbær.

Unngå avføringsmidler, selv som en midlertidig løsning. Hva ser ut som en enkel løsning kan være farlig fordi det kan drepe gode tarmbakterier og holde næringsstoffer fra å bli absorbert. Plus, kan du bli avhengig av avføringsmidler.

Øv sunn avføringsmønster ved å ha en fast tid til å gå på do. Hvis du ikke har suksess, slappe av. Ikke press eller du kan få hemoroider.

Få nok regelmessig mosjon. Du bør få minst 20 minutter hver dag for kardiovaskulær trening.

Tenk en juice raskt. Dette er en god måte å eliminere giftstoffer fra kroppen og gi fordøyelsessystemet en liten bit av en hvile mens tarmen og tykktarms tømme ut. Dette er imidlertid ikke en langvarig diett og bør ikke fortsatte i mer enn noen få dager.

Tenk kosttilskudd som folsyre, vitamin B-1 og vitamin C. Jern tabletter kan hjelpe noen individer, men du bør alltid konsultere en ernæringsfysiolog før du tar ekstra jern. Jernmangel kan føre til forstoppelse, men for mye jern i systemet vil produsere samme ubehagelig resultat.

Spis hvitløk på en daglig basis. Det kan eller kan ikke holde vampyrene borte, men det vil definitivt gi kalium kroppen din trenger. Hvitløk har også en tendens til å redusere betennelser, renser og berolige fordøyelsessystemet.

Hint

  • Kronisk forstoppelse kan faktisk være et resultat av overdreven bruk avføringsmiddel i det siste. Hvis du har en usunn avhengighet av avføringsmidler, ta kontakt med en kostholdsekspert.
  • Hvis forstoppelse vedvarer, bør du oppsøke lege i tilfelle tilstanden er et tegn på et større problem.