Digidexo.com

Ernæring for nyre helse

Nyrene er ikke bare en integrert del av urinveiene, men er også ansvarlig for produksjon og bearbeiding av elektrolytter og regulere blodtrykket. Alle som er kjent med de komplikasjoner og smerter involvert i nyre infeksjoner eller nyrestein, eller bare noen som ønsker å ivareta hennes nyre helse som forebyggende medisin vil ønske å sørge for at de ernæringsmessige behovene nyrene opprettholdes. Heldigvis finnes det en rekke deilige og svært næringsrik mat som er bra for nyrene samt din generelle helse.

Typer

Nyrene fungerer best på et lavt protein, høy fiber og høy antioksidant kosthold, som beskytter mot betennelse og gir optimal ernæringsmessig støtte. Ifølge nyre dietitians på daVita.net, de beste matvarer som er gunstig for nyre funksjon inkluderer paprika, løk, hvitløk, tyttebær, blomkål og olivenolje. Disse matvarer er alle naturlig anti-inflammatorisk og mange har gunstige forbindelser som hemmer infeksjoner i urinveiene som kan føre til nyre komplikasjoner.

Næringsstoffer

Ifølge National Kidney Foundation, får riktig mengde av vitaminer, mineraler og andre viktige næringsstoffer er nøkkelen til riktig nyre helse. Natrium, kalium, kalsium og fosfor er alle av vital betydning for nyrene, men for mye av en hvilken som helst av disse, særlig natrium og fosfor kan overbelaste nyrene. Personer som lider av nyresykdom må kanskje dramatisk begrense sitt inntak av disse mineralene for å unngå ytterligere skade nyrene.

Betraktninger

Du nyrer er også ansvarlig for å utskille avfallsstoffer som ammoniakk og urea. Å drikke tilstrekkelige mengder vann hjelper nyrene skylle ut disse avfallsstoffer fra kroppen din og hjelper nyrene behold spenning. Drikk våren eller renset vann for å unngå inntak av kjemikalier som kan akkumuleres eller på annen måte ha negativ innvirkning på urinveiene.

Oppskrifter

Det er lett å kombinere nyre sunn mat til deilige måltider som tilfredsstiller din sjel samt ditt ønske om å optimalisere nyre-funksjoner. Bruk fersk hvitløk, løk, pepper, lime og tomat å lage en forfriskende salsa eller riv opp noen kål, marinere den i eddik og krydre det opp med svart pepper for å lage en beroligende surkål.

Juice

Juicing er en sunn tillegg til noen diett og anses spesielt gunstig for nyrefunksjonen. Hakk opp noen gulrøtter og epler og juice unna. Mer smak og fordel kan legges til ved å kaste i et par fedd hvitløk eller biter av hakket ingefær, vil nyrene elske deg for det.