Digidexo.com

Hvordan diagnostisere gastrointestinale problemer

Hvordan diagnostisere gastrointestinale problemer


Mange mennesker lider av gastrointestinale (GI) problemer, inkludert diaré, GERD, forstoppelse, irritabel tarm-syndrom og magesår. GI forhold forårsaket av mat reaksjoner eller smittsomme sykdommer avtar vanligvis på egenhånd. Dessverre, kan GI problemer bli kroniske og er vanskelige å diagnostisere og behandle. Mange av disse problemene er diagnostisert først etter mange andre spørsmål er utelukket.

Hvordan diagnostisere gastrointestinale problemer

•  Besøk en spesialist i mage-tarmproblemer hvis du har noen problemer som ligner på de som er nevnt ovenfor. Forbered deg på å gjennomgå en endoskopi eller øvre gastrointestinal. Legen din vil bruke et lite kamera for å se på slimhinnen i magesekken, spiserøret og første del av tynntarmen. Kameraet setter inn i munnen din og beveger seg nedover mage-tarmkanalen.

Legen kan bruke en gjennomlysning å undersøke de bevegelige kroppen strukturer. Denne fremgangsmåten består av et røntgenbilde som viser kroppsområde som skal undersøkes og projiserer bilder på en skjerm, slik at legen kan ta hensyn til de bevegelser av magen, tolvfingertarmen og spiserøret.

Har du en (ERC) Endoskopisk retrograd cholangiopancreatography test så legen kan undersøke eventuelle problemer med galleblæren, leveren og bukspyttkjertelen. Du svelge omfang, og legen dirigerer et kamera til stedet hvor kanalene til bukspyttkjertelen åpne ned i tolvfingertarmen. Han injiserer deretter fargestoff inn kanalene for å visualisere området og bestemme et kurs for behandling.

Hvis du har problemer med leveren, kan legen ønsker å utføre en leverbiopsi for å undersøke vev og vurdere om det er noen sykdom. Dette skjer vanligvis etter blodprøver indikerer et potensielt problem med leveren din.

Hint

  • Legen gir medisin til nummen halsen og et beroligende middel for å hjelpe deg å sove under ERC eksamen.