Digidexo.com

Kålrabi Næringsinnhold

Kålrabi Næringsinnhold


Kålrabi er en velsmakende grønnsak som du kan spise enten rå eller kokt. Den er lastet med antioksidanter, er det en god kilde til fiber, og sin høye C-vitamininnhold bidrar til å beskytte cellene mot frie radikaler som kan skade kroppen og forårsake sykdom. Kohlrabi er også rik på essensielle mineraler som kalsium, magnesium, fosfor og kalium.

En sunn og smakfull grønnsaks

Et uvanlig utseende grønnsak, er kålrabi medlem av kål familien, og selv om den er rund som en nepe, det er ikke av samme art. Faktisk er kålrabi ikke en rot grønnsak i det hele tatt; det vokser over bakken med lange spiselige blader spire fra toppen. Smaken er delikat søt, og konsistensen er fuktig, men likevel skarp. Kålrabi smaker mildt som brokkoli med bare et snev av kål.

Ernæringsmessige fordeler

Som en bemerkelsesverdig kilde til vitamin C (en porsjon oppfyller 149 prosent av anbefalt daglig inntak), hjelper kålrabi kroppen absorbere jern. Iron forbedrer oksygennivået i røde blodlegemer, noe som øker energi.
En halv kopp kålrabi tilbyr 245 gram kalium, 25 IE vitamin A, 43,4 milligram av vitamin C, 11,3 mikrogram folsyre, 16,8 mg kalsium og ca 10 mg av kolin. Det er en lav-fett grønnsak med bare 19 kalorier i en halv kopp servering som gir en sunn 23 mg av omega-3 fettsyrer og 1,5 gram protein.

Slik Shop for Kålrabi

Du kan finne to varianter av kålrabi: den søtere lilla variasjon og eple-grønn. Velg mindre grønnsaker som er 2 til 2,5 inches i diameter, fordi de er søtere og mer øm. Store kålrabi kan ha en tøff hud og bør skrelles før du spiser.
Kålrabi er tilgjengelig året rundt, selv om det er mer rikelig i løpet av våren og sommeren, som er når smaken blir søtere. Velg kålrabi med grønne blader uten gulning.

Hvordan forberede Kålrabi

Kålrabi butikker godt og kan være nedkjølt i opptil en måned. Hvis du bruker det rå i en salat, kan du hogge både kulen og bladene og legg til salat eller andre greener for en næringsrik kald rett.
Du kan dampe kålrabi i en liten mengde vann, deretter lett salt det å hente ut sin delikate smaken. Selv bladene kan dampes som spinat.
Terninger eller hakket kålrabi gjør en smakfull tillegg til eventuelle steke. Lett tilberedes, vil den beholde sin klar struktur.

Flere fordeler

Å spise grønnsaker som kålrabi som er rike på vitamin C hjelp støtte oppbyggingen av kapillærer og nytte kroppens skjelett, lymfesystemet og fordøyelsessystem. En mangel på dette vitaminet kan føre til lett blåmerker og skjørbuk. Den høye kalium innholdet av kålrabi reduserer risikoen for nyrestein og senker blodtrykket.