Digidexo.com

Foods høy i beta sitosterols

Beta sitosterols, også referert til som plantesteroler og fytosteroler, er naturlige kjemikalier kjent for å senke kolesterolet. Plantesteroler senke kolesterol ved å redusere mengden av kolesterol som absorberes fra mat i magen. Du kan få beta sitosterols gjennom matvarer naturlig høyt i dem.

Oljer

Selv om det virker nesten counterintuitive, gitt at beta sitosterols lavere kolesterol, en normal porsjon (ca 14 g) av margarin inneholder ca 70 mg av beta sitosterols. Spise oljer som mais, grønnsaker og soyabønner er en måte å komme rundt 95 mg (fra omtrent en 224 g porsjon) av beta sitosterols per dag. Husholdningenes vegetabilsk fett inneholder også plantesteroler.

Nøtter og bønner

En rekke nøtter og bønner er rike på beta sitosterols. Selv om de ikke inneholder så mye plantesteroler, mutter og bønner er på listen over mat med høyt beta sitosterols. En porsjon på ca 95 g macadamia nøtter, pekannøtter, pistasjenøtter, mandler, filberts eller hasselnøtter eller valnøtter alle inneholder mellom 20 til 47 mg av beta sitosterols. Fava bønner og rosa linser er to typer bønner som også inneholder den kolesterolsenkende kjemisk.

Snacks

Beta sitosterols er ikke bare i sunn mat. Mais-basert snacks, for eksempel tortilla chips, inneholder beta sitosterols, ca 57 mg av plantesteroler per servering (ca. 190 g). Det er ikke dårlig for noe som smaker så godt. For de med en søt tann, inneholder vanlig baking sjokolade også om 34 mg av beta sitosterols per porsjon (130 g).

Grønnsaker og frukt

De mais chips trenger ikke å bli spist alene, som avokado inneholder noen av de høyeste mengder av beta sitosterols. En enkelt avocado kan levere en 95 mg punch av beta sitosterol. Potetmos, serrano paprika, koriander og drue blader alle inneholde i overkant av 20 mg beta sitosterols. Raw granateple og sitrongress inneholder mellom 8 til 10 mg av kolesterolsenkende effekt av beta sitosterols.

Beta sitosterols i Daily Diet

Listen byr fremfor en rekke matvarer som kan bli innlemmet i ens daglige kosthold rutine for å redusere kolesterolnivået. For de som er interessert i naturlig senke kolesterolnivået, diskutere disse matalternativer med din fastlege for å sørge for at de er riktig for deg.