Digidexo.com

Høy Protein Lav Fiber Foods

For å leve et aktivt liv, har mange mennesker tilpasset en høy-protein, lav-fiber diett som middel for å kontrollere vekt og opprettholde helse. Det er mange fordeler til denne dietten, men det er viktig å forstå hva disse næringsstoffene gir og hvordan de påvirker kroppen vår.

Protein Identifikasjon

Protein er en av de viktigste næringsstoffene kroppen vår trenger. Det påvirker hver celle, hår, negler, muskler og orgel. Det bygger, vedlikeholder og erstatter de verdifulle vev i kroppen. I likhet med fett og karbohydrater, og settes protein betraktet som en makronæringsstoff, noe som betyr, kroppen trenger en stor mengde av det for å fungere på riktig måte. Men i motsetning til fett og karbohydrater, kroppen kan ikke lagre protein.

Fiber Identifikasjon

Fiber faller i kategorien av karbohydrater, men det har langt færre kalorier og har en annen kroppsfunksjoner. Den kommer i to former: løselig fiber og uløselig fiber. Løselig fiber oppløses i vann og omdannes til en gel-lignende stoff. Uløselige fibre opprettholde bevegelse av tarmsystem.

Høy-protein Fordeler

Dr. Frank Hu, assisterende professor ved Institutt for ernæring ved Harvard University School of Public Health, gjennomført en studie av høy protein diett og vekttap. Hu forskning sier en høy protein diett øker fettforbrenningen, metthetsfølelse, vekttap, alt samtidig redusere sult og kaloriinntak.

I form av vekttap, vil en høy-protein diett holde magen følelse "full", derfor begrense behovet for karbohydrater. Når karbohydrater begrenset, kroppen begynner å brenne sitt eget fett - derfor shedding vekt.
Imidlertid ikke American Heart Association anbefaler ikke en høy-protein diett som en langsiktig diett for vekttap. Det oppmuntrer i stedet en godt balansert kosthold.

Høy-protein matvarer

Ifølge US Department of Health and Human Services, bør aktive kvinner og menn har to daglige porsjoner protein, noe som tilsvarer seks gram.
Her er en liste over matvarer pakket med protein: bønner, biff, kylling, fisk, meieriprodukter og yoghurt.
For vellykket vektreduksjon og samtidig opprettholde en sunn diett, spise riktig protein. Det er best å spise ferske matvarer og unngå alt behandlet, inkludert deli kjøtt, pølser og pølser.

Low-Fiber Fordeler

Mange som har en overaktiv fordøyelsessystemet vil se mot en lav-fiber diett. En lav-fiber diett reduserer mengden av ufordøyd matvarer som passerer gjennom tykktarmen. Mest fiber kommer fra frukt, grønnsaker, hele korn og nøtter. Koffein bør også unngås.

Lav-fiber matvarer

Her er noen lav-fiber matvarer å innlemme: beriket mel (brød, frokostblandinger, kjeks, pasta), anbud kokte eller hermetiske grønnsaker uten frø og skinn (gulrøtter, grønne bønner, spinat), hermetisk frukt uten frø (pærer, fersken) og
bakken eller godt stekt kjøtt
Folk bør være forsiktige når opprettholde en lav-fiber diett for en lang periode. Det kan øke årsaken til mange helseproblemer som irritabel tarm syndrom og selv tykktarmskreft.

Konklusjon

Med noen diett, bør en lege alltid konsulteres på forhånd.