Digidexo.com

Om Colon Cancer Surgery

Om Colon Cancer Surgery


Tykktarmskreft er en kreft i tykktarmen, eller kolon, som rammer om lag 110.000 personer i USA hvert år. Tykktarmskreft vanligvis begynner som grupper av celler i tykktarmen som vokser inn i polypper. Mens regelmessig screening for disse polypper kan bidra til å oppdage tykktarmskreft tidlig, er kirurgi ofte nødvendig når tilstanden blir avansert.

Typer

Det er flere alternativer tilgjengelige for leger som de prøver å oppdage og diagnostisere kreft i tykktarmen. Avføringsprøver er nyttige når blødning er tilstede hos pasienten, men de er langt fra alle fortelle. En fleksibel sigmoidoskopi er mye mer avgjørende, med en fleksibel slank tent rør satt opp i endetarmen og i tykktarmen for å se etter kreft polypper, men denne prosedyren bare dekker den nederste tredjedel av tykktarmen. En koloskopi utnytter en lengre tube og kan se hele tykktarmen og endetarmen; polypper kan fjernes umiddelbart med utstyr som brukes. En barium klyster er en annen test som gjør at en barium fargestoff å belegge slimhinnen i tarmen og gi kontrast for røntgenstråler. Det er imidlertid på ingen måte en behagelig prosedyre. Oppdagelsen av kreft i disse tilfeller kan til slutt føre til tykktarmskreft kirurgi.

Betydning

En operasjon som kalles en kolektomi er den vanlige behandling for kreft i tykktarmen, og den del av tarmen som inneholder kreft fjernet. Lengden av tykktarms tatt ut avhenger av hvor langt kreften har gått. I de fleste tilfeller vil kirurgen å fjerne den del av tykktarmen, og påvirkede deler av sunn kolon på hver side for å sikre at ingen kreft er startet. Lymfeknuter i nærheten av kreft blir fjernet og testet. Den gjenværende tykktarmen er koblet til igjen hvis det er mulig. Hvis ikke så pasienten vil motta en kolostomi, hvor en åpning er laget i veggen av magen for å tillate en del av de gjenværende tarm for å eliminere avfall i en spesiell veske. En kolostomi kan være midlertidig for å tillate tykktarmen for å helbrede før den kobles til på nytt, eller det kan være permanent.

Fordeler

En mindre invasiv prosedyre kalles en laparoskopisk kirurgi kan anvendes for å fjerne større polypper. Flere små snitt gjøres av kirurgen i veggen av magen og instrumenter med kameraer festet er satt inn, med det bilde som vises på en videomonitor. Kirurgen bruker denne visningen til å deretter fjerne polypper uten å helt åpne opp magen. Fordelene med denne type tykktarmskreft kirurgi er at personen gjenoppretter raskere, trenger mindre smertestillende medikamenter, og studier har vist at det er en lavere forekomst av tilbakefall med en laparoskopisk kirurgi.

Betraktninger

I avanserte tilfeller av tykktarmskreft der pasienten er i dårlig helse og i mye smerte en operasjon kalt en palliativ kirurgi kan utføres. Det kan ikke kurere kreft eller fjerne det, men kan bedre situasjonen ved å lindre slike symptomer som smerter og blødning. Andre organer som er berørt av kreft kan ha lesjoner fjernes fra dem og kjemoterapi kan deretter brukes til å kjempe mot kreft, hjelper personens sjanser.

Forebygging / løsning

Andre alternativer til kirurgi inkluderer kjemoterapi, strålebehandling og målrettet medikamentell behandling. Chemo bruker spesifikke medikamenter for å ødelegge kreftceller, men ofte har forferdelige bivirkninger. Strålebehandling bruker energi som røntgenbilder for å drepe kreftceller og å krympe svulster, slik at de kan drives på en sikker måte. Det er nesten aldri brukt i tidlige stadier av kreft i tykktarmen og leveres også med bivirkninger som oppkast, vekttap og tretthet. Målrettet medikamentell behandling prøver å stoppe kreftceller fra å reprodusere ved hjelp av bestemte legemidler.