Digidexo.com

Hva er årsaken til smertefulle støt i hodebunnen?

Hva er årsaken til smertefulle støt i hodebunnen?


Det finnes mange forskjellige typer av tilstander eller problemer forbundet med hodebunnen. Mens en kløende hodebunn og flass kan være pinlig, kan andre hodebunnen problemer preget av smertefulle støt forårsake noe ubehag og bekymring. Imidlertid, i noen tilfeller, dette symptom kan også indikere en mer alvorlig medisinsk tilstand.

Contact Dermatitis

Kontakteksem er en tilstand der en person opplever en hudreaksjon når de utsettes for fremmede stoffer, kalt irritanter og allergener. Noen typer irritanter er løsemidler og syrer, mens noen allergener er støv, narkotika og mat. Enten irritasjonsmoment kontakt dermatitt eller allergisk kontakteksem kan føre til hodebunnen reaksjoner. Dette inkluderer hud betennelser, rødhet, kløe, smerte og blemmer.

Hodebunnen Folliculitis

Hodebunnen follikulitt, forårsaket av en betennelse i hårsekkene på grunn av ulike faktorer som inkluderer bakterielle infeksjoner, kan utvikle seg i hodebunnen. Det finnes mange ulike former for hodebunnen follikulitt, inkludert akne necrotica. Symptomer assosiert med akne necrotica er utseendet av store pustler eller nupper som er pus-fylt, betent og kan forårsake smerte. Denne tilstanden kan kreve bruk av antibiotika.

Epidermoide Cyster

Epidermoide cyster, også referert til som epidermale cyster, er nupper som er fast og utvikler bremse under huden. Disse cystene kan vokse på hodebunnen og skiller ut et illeluktende, hvitaktig materiale. Noen årsaker til en epidermoid cyste er blokkert eller ødelagt hårsekkene. Når en cyste blir betent, kan det være rødhet, ømhet og litt smerte rundt det. Leger kan behandle noen epidermoide cyster ved hjelp av steroidinjeksjoner. Andre behandlingstilbud omfatter kirurgisk drenering og fjerning av en cyste.

Virusinfeksjoner

Forårsaket av en virusinfeksjon, produserer vannkopper røde flekker som blir til støt eller blemmer på kroppen og hodebunnen. Disse blemmer fylles med væske og kan være kløende og smertefull. Vannkopper er en smittsom sykdom som kan føre til alvorlige komplikasjoner hos noen mennesker. Helvetesild, en annen virusinfeksjon, kan påvirke hodebunnen området og forårsake smertefulle utslett eller blemmer.

Kreft i huden

En type hudkreft, såkalt melanom, kan utvikle seg i hodebunnen. Det er en hud vekst som kan endre seg i farge, form eller størrelse. Det kan også bli en unhealed sår som kan blø. En ondartet melanom i hodebunnen eller nakke er en alvorlig form for kreft som kan være mer dødelig enn andre melanomer som kan utvikle seg på ulike steder av kroppen, ifølge Medical News Today.