Digidexo.com

Hvordan oppdage lymfom

Non-Hodgkins lymfom er en form for kreft som utvikler seg i lymfeknuter og lymfesystemet og kan ofte spredt over hele kroppen. Det er forårsaket av en overproduksjon av hvite blodceller som kalles lymfocytter. Det er langt mer vanlig enn Hodgkins sykdom, som har lignende symptomer, men består av ulike cellemateriale. Det er svært behandles hvis oppdages tidlig, med noen av de symptomene som feber, tretthet, nattesvette, unormal vekttap og smerter i brystkassen.

Bruksanvisning

Trinn til Detecting lymfom

gjennomgå en grundig fysisk undersøkelse. Legen din kan ønske å undersøke ikke bare lymfeknuter som er hovne, men også de i andre områder av kroppen i tilfelle at sykdommen kan ha spredt seg.

Komplett blod- og urinprøver. Siden hovne lymfeknuter kan også være et tegn på infeksjon, vil disse testene avgjøre om symptomene er som følge av en annen enn lymfomer tilstand.

Gjennomgå imaging tester. En CT-skanning, som er en form for røntgen, kan indikere tilstedeværelse av svulster i torsoen og nakke. En MRI kan detektere tumorer i ryggmargen og i hjernen, og en PET-scan viser svulster ved bruk av et radioaktivt sporstoff som injiseres inn i kroppen.

Gjennomgå en lymfeknute biopsi. Dette innebærer å ha en liten vevsprøve fjernet og sendt til et laboratorium for medisinsk undersøkelse. Det vil avsløre ikke bare om lymfom er til stede, men også hvilket stadium den er i.

Finn ut om lymfom har spredt seg til andre deler av kroppen ved å gjennomgå en benmargsbiopsi. Benmarg vil bli oppnådd ved innsetting av en liten nål i bekkenregionen, og det vil da bli sendt til et laboratorium for testing.