Digidexo.com

Hvordan måle Mold og mugg

Hvordan måle Mold og mugg


Mugg og jordslag vekst i ditt hjem kan ikke bare være skjemmende, men det kan også påvirke din families helse. Mengden av mold og mugg stede og individuell fysiologi vil påvirke risikonivået. Å vite hvordan du skal måle mold og mugg vil fastslå nåværende sopp nærvær og forebygge helsemessige effekter.

Bruksanvisning

Hvordan måle Mold og mugg

Utfør en enkel visuell inspeksjon. Dette er kanskje den enkleste måten å måle mold og mugg. Gå gjennom huset og se på vegger, gulv, brett og tak. Molds er vanligvis svart, grønn, rød eller blå i fargen. De kan også vises uklar eller slimete, avhengig av type. Mugg er vanligvis grå eller hvit, og kan være pulveraktig eller dunete. En visuell inspeksjon bør identifisere mengden og områder hvor overflaten mold og mildews vokser. Identifisering av overflateformen er viktig fordi den kan frigjøre sporer i luften. Disse sporene kan reise i hele huset og bruke ventilasjonsanlegget som en kanal. Når sporene kommer i kontakt med fuktighet, kan de danne nye kolonier.

Utfør en dypere visuell inspeksjon. Skjulte områder som bak vegger og loft kan være boliger for mugg og jordslag. Dersom mold eller mugg er synlig, eller hvis du lukter en foreldet eller stikkende lukt, det er sannsynlig vokser inne i veggen eller i taket. Du må kanskje kutte et hull og bruke en lommelykt for verifisering. Dersom mold og mugg er til stede, kan veggen eller i taket trenger å bli behandlet. I alvorlige tilfeller av vekst, kan de bygningsmaterialer må byttes ut.

Gjør en luft test. Dette innebærer å plassere en petriskål på et flatt underlag. Sett klar tape på innsiden av fatet med den klebrige siden opp. Dette vil fange eventuelle luftpartikler eller partikler. Du kan også plassere en petriskål i air condition duct på returluftventilen. Dette vil gi deg beskjed hvis noen mold er på reise gjennom hjemmet ventilasjonssystem.

Utfør en analyse. Hvis du har et mikroskop og vet hva mold ser ut, kan du utføre din egen analyse. Støvpartikler er sannsynlig å dukke opp i petriskål også, så vær forsiktig med å forveksle de to. For de som helst ikke vil forholde seg til de tekniske aspektene, er det selskaper som vil analysere prøvene. De vil gi deg beskjed hvis det er noe mugg i luften. Det er også mugg-test kits som gir petriskåler og beholdere for deg å ta prøver av overflate muggsopp. Etterpå kan du sende prøvene til et laboratorium for analyse og identifisering.

Følg Centers for Disease Control (CDC) advarsel. De fleste former og mugg forårsake allergiske reaksjoner, men enkeltpersoner kan påvirkes forskjellig basert på deres unike fysiologi. Som et resultat, er det ingen universelle standarder eller akseptable nivåer av mugg og jordslag vekst. CDC sier at noen mold oppdaget bør behandles med forsiktighet og fjernes umiddelbart.