Digidexo.com

Jeg kan ikke få sove

Jeg kan ikke få sove


Ifølge National Sleep Foundation, "de fleste friske voksne trenger sju til ni timer søvn en natt." Sovner og forbli sovende er viktige faktorer i å opprettholde god generell helse. Mangel på søvn kan føre til vektøkning, irritabilitet, hjerte-problemer og følelser av utmattelse. Søvnmangel kan være farlig, særlig hvis det fører til søvngjengeri eller sovner mens du kjører bil eller bruk av tunge maskiner.

Bruksanvisning

•  Opprettholde en konsekvent søvn tidsplan. Gå til sengs på samme tid hver kveld, selv i helgene. Våkn opp hver morgen til samme tid. Lur sparsomt og i maksimalt 30 minutter.

Opprett en sengetid ritual. Et varmt bad, lesing, yoga og dype pusteøvelser er avslappende aktiviteter som kan bane vei for å sovne.

Unngå tunge måltider, alkohol og koffein før sengetid. Begrens inntak av drikkevarer etter en angitt tid til å dempe bad turer i løpet av natten.

Les etiketten om alle legemidler. Noen medisiner inneholder sentralstimulerende midler, som kan gjøre det vanskelig å sove. Snakk med legen din om muligheten for å ta disse reseptbelagte legemidler i morgen i motsetning til sengetid.

Les etiketten av over-the-counter medisiner. Noen over-the-counter medisiner inneholder også stoffer som kan forstyrre søvnen.

Redesign soverommet. Hang rom persienner å blokkere ut lys fra trafikk, naboer og utebelysning. Fjern distraksjoner slik som TV, datamaskiner og kontor og skolearbeid. Utpeke soverommet for å sove.

Bruk ørepropper for å stenge ute uønsket støy. Bære et øye maske for å blokkere ut lys.

Tips og advarsler

  • Se en lege hvis søvnløshet ikke blir bedre eller forverres.