Digidexo.com

Hvordan gjenkjenne Multippel sklerose Symptomer

Hvordan gjenkjenne Multippel sklerose Symptomer


Multippel sklerose er en autoimmun sykdom utføring av det sentrale nervesystemet. Av grunner som ennå uforklarlig, visse immunceller angriper det beskyttende belegg rundt nervene kalt myelin. De nerver deretter bli betent fremstilling av en rekke forskjellige symptomer, avhengig av plasseringen i hjernen eller ryggraden av de demyelinated nerver.

Hvordan gjenkjenne Multippel sklerose Symptomer

Gjenkjenne primære symptomer på multippel sklerose

forstå at primære symptomer på multiple sklerose er forårsaket av demyelinisering av nerver, noe som resulterer i inflammasjon og mulig tap av funksjon i disse nerver.

Vit at optikusnevritt (ON) er langt den vanligste formen for forverring hos pasienter som har multippel sklerose. I ON, blir synsnerven betent fra demyelinisering og kan føre til radikale endringer i synet inkludert tap av synet i det berørte øyet samt øyesmerter og store oppdateringer av synstap. ON er generelt ensidig, bevirke kun en optisk nerve om gangen.

gjenkjenne problemer med å gå eller hyppig utløsning som potensiell symptom på MS. Pasienter med MS kan oppleve nummenhet og med lammelser i den ene side av sin kropp eller deres ben eller armer, avhengig av om ryggmargen eller nerver i hjernen er berørt av demyelinisering.

Legg merke til hvis pasienten har balanse problemer eller erfaringer vertigo. Disse, så vel som tap av muskelkoordinasjon, kan indikere tilstedeværelse av MS.

Finn at den mest kjente symptom på MS er tretthet. I motsetning til vanlig utmattelse fra fysisk aktivitet, er MS fatigue en dyp fysisk og selv mental utmattelse som ikke lindres av søvn eller hvile.

Gjenkjenne sekundære symptomer på multippel sklerose

Innse at demyelinisering av nerver kan føre til tilleggssymptomer som ikke er direkte relatert til betennelse.

at hyppige urinveiene eller blære infeksjoner kan indikere et område på demyelinisering påvirket musklene som kontrollerer blærefunksjonen.

Hint

  • Rask behandling av akutte inflammasjoner eller forverring hos pasienter med multippel sklerose har vært vist å redusere permanent skade forårsaket av demyelinisering av nerven. Oppsøk lege umiddelbart hvis du opplever symptomer på multippel sklerose.
  • Depresjon er en vanlig tertiært symptom på multippel sklerose, ofte forårsaket av de medikamenter som benyttes for å behandle sykdommen. Ta kontakt med din lege for å søke narkotika eller terapeutisk behandling hvis du føler at du lider av symptomer på depresjon.