Digidexo.com

Hyperbar behandling for multippel sklerose

Multippel sklerose (MS) er en kronisk sykdom som forårsaker progressiv nerveskade. For å kontrollere utviklingen av sykdommen, er hyperbar oksygenbehandling nå blir tappet som en av de mest lovende behandling. Det motvirker skader forårsaket av MS ved å øke mengden av sirkulerende oksygen i hele kroppen, noe som er nyttig for å fremme helbredelse, spesielt på de berørte nerver.

Hyperbar behandling

Forskning fra ulike land som USA, Russland, Argentina og Italia har vist at oksygenbehandling eller hyperbar terapi var effektivt i lettelser vanlige MS-symptomer, som inkluderer muskelsvakhet, tap av koordinasjon og problemer med tale og visjon. Prosessen med å puste ren oksygen under et bestemt nivå av lufttrykket har vist lovende resultater i å håndtere symptomene og bremse ned utviklingen av multippel sklerose.

Behandling Philosophy

Oksygen er nødvendig for vekst og reparasjon av vev. Når et vev er betent, griper inn i den med den normale transport av oksygen til de andre vev og i hele kroppen. Multippel sklerose er karakterisert ved en alvorlig mangel på oksygen i kroppsvevet. Dette er grunnen til at det lett fører til arrdannelse i nerver og plakkdannelse. Ved å øke oksygentransport, gjenvinner kroppen sin medfødte evne til å helbrede og begrense skader forårsaket av sykdommen.

Slik fungerer det

Bruken av et trykk-kammer i hyperbar behandling tillater at pasienten kan puste inn rent oksygen, noe som resulterer i vasokonstriksjon. Lekk blodkar forårsaket av MS constrict tilbake til sin normale størrelse, som til slutt reduserer hevelse og betennelse. Behandlingen hindrer også MS fra forårsaker væske til å samle, som ofte fører til døden av syke cellene. Selv om visse legemidler kan oppnå tilsvarende effekter, rent oksygen administreres av en medisinsk faglig er den sikreste prosedyren at en pasient kan gjennomgå. Bortsett fra lidelse mindre øret ubehag på grunn av det trykksatte miljø inne i hyperbarisk kammer, har denne behandling ingen kjente alvorlige bivirkninger.

Behandlingseffekt

Hovedformålet med hyperbar behandling er å kontrollere og forsøke å helbrede skaden muligens forårsaket av MS. Pasienter som gjennomgår denne behandlingen har lagt merke til positive, men forbigående resultater. Generelt har pasienter bemerket forbedringer i balanse, visuelle feltet, mobilitet, styrken og konsentrasjon, samt noen lettelse fra ataksi, smerte og svimmelhet.

Konklusjon

Hyperbar behandling ikke utrydde multippel sklerose. Snarere er det et kjærkomment alternativ til høyrisiko narkotika medisiner som ofte brukes for å lindre pasientens symptomer og hindre utviklingen av sykdommen. Gitt at behandlingen er administrert av en medisinsk faglig, kan pasienter minimere ubehag brakt av angrepene eller symptomer på sykdommen. Det er et ideelt supplerende terapi til andre behandlingstilbud tilgjengelig for multippel sklerose.