Digidexo.com

Stem Cell Transplants og Parkinsons sykdom

Stem Cell Transplants og Parkinsons sykdom


Parkinsons sykdom er en degenerativ nevrologisk tilstand som er forbundet med motorkontroll i mennesker. I 1817, oppdaget britisk lege James Parkinson en lidelse han kalte "risting parese." Denne lidelsen ble senere kalt, Parkinsons sykdom. I Parkinson-pasienter, er dopaminproduserende hjerneceller skades eller inaktive, noe som resulterer i nervecelle misfires som skape kaos på motorisk kontroll. Stamcelleterapi blir nå testet for å regrow disse dopaminproduserende celler.

Stamceller

Stamceller er fundamentet eller grunncelle for hver struktur i kroppen. Ifølge The International Society for Stem Cell Research, er det mange forskjellige typer stamceller, herunder voksen, vev-spesifikke og embryonale. Embryonale stamceller er pluripotente, betyr at de har evnen til å forvandle seg til en hvilken som helst celletype. Av denne grunn, de er ansett som den mest verdifulle type stamceller for å utvikle behandlinger for sykdom.

Søknader

I teorien kan stamceller brukes til å behandle noen sykdom som inkluderer vev degenerasjon. Sykdommer for tiden gjennomgår stamcellebehandling studien omfatter Parkinsons sykdom, ryggmargsskade, hjerneslag, brannskader, hjertesykdom, type 1 diabetes, slitasjegikt, revmatoid artritt, muskeldystrofier og leversykdommer.

Prosedyre

I laboratoriet, kan forskere trans embryonale stamceller i dopaminproduserende hjerneceller, som deretter kan implantert i hjernen til en Parkinsons lidende. Dyreforsøk er for tiden i gang med å vurdere effekten av denne behandlingen, ifølge Reuters. Den første voksent menneske rettssaken fant sted i februar 2009.

Først Menneskelig Trial

Ifølge nettstedet Lifenews.com, til den første voksen neural stamcelletransplantasjon reparere skadede hjerneceller av Parkinsons sykdom var en suksess. Forskerne, fra UCLA, skissert sine resultater i Bentham Open Stem Cell Journal:

"Vi har dokumentert den første vellykkede voksen nevrale stamcelletransplantasjon for å reversere effektene av Parkinsons sykdom og demonstrerte den langsiktige sikkerheten og terapeutiske effekten av denne tilnærmingen."

Den første pasienten å gjennomgå denne behandlingen, opplevde en 80 prosent forbedring i symptomer over 36 måneder.

Ytterligere forskning

I tillegg til UCLA studien brukte forskerne ved Yale University School of Medicine kvinnelige endometrial celler til å behandle hjernen til mus som lider av Parkinsons-lignende symptomer. De endometriale celler, som allerede er delvis differensierte (i motsetning til embryonale stamceller), viste en markert reduksjon i immun avvisning respons fra mus. Dette er gode nyheter for Parkinsons lider, både fordi en avvisning respons reduserer sjansene for å lykkes med prosedyren og fordi endometrial celler er lettere tilgjengelig enn embryonale celler til forskere.