Digidexo.com

Virkningene av hjertelidelser på Intimacy

Virkningene av hjertelidelser på Intimacy


Tusenvis av mennesker er diagnostisert med hjertesykdom hvert år. Hvis du eller noen du elsker har en hjertesykdom, er det forståelig å bekymre deg for når du kan være intime igjen. Fysiske og følelsesmessige endringer føre til at pasienter føler seg usikre og usikker, men med pålitelig informasjon, kan du og din partner nyte intimiteten du hadde før hjertesykdom.

Frykt

Personer med hjertesykdommer ofte frykter at sex kan utløse et hjerteinfarkt eller hjerneslag. Ifølge American Heart Association, er dette den vanligste myten omkring hjertesykdom; det er bare ikke sant. Leger anbefaler ofte en øvelse programmet når utvinning er over, og sex er bare en annen form for trening. Pasienter som kan gå opp en trapp eller gå seks minutter på en tredemølle bør være i stand til å gjenoppta seksuelle aktiviteter. Visse hjertelidelser krever spesielle instruksjoner, så alltid sjekk med legen din først.

Depresjon

Å ha et hjerte tilstand greatly påvirker din emosjonelle helse. Depresjon og midlertidig humørsvingninger er vanlig for hjertesykdom pasienter. Du kan føle deg som en annen person på innsiden, noe som gjør det vanskelig å få kontakt med din partner på samme nivå som tidligere. Depresjon avtar vanligvis innen tre måneder etter diagnose for folk flest. Vurdere å bli en støtte gruppe eller se en psykolog hvis du trenger ekstra hjelp håndtere depresjon.

Utrygghet

Noen hjertesykdom pasienter ha kirurgi for å forbedre deres tilstand, forlater dem med en synlig arr. Mange føler selvbevisst og ubehagelig som viser kroppen sin til sin partner. Snakk med partneren din og la ham eller henne vite hvordan du føler deg. Husk at arret er et synlig tegn på at du kjempet og overlevde hjertesykdom. Hvis du fortsatt føler deg ukomfortabel, prøve seg vakkert undertøy som dekker arret ditt og gjør at du føler deg attraktiv.

Impotens

Ofte foreskrevet hjerte medisiner ofte påvirke en manns libido, samt hans evne til å opprettholde en ereksjon for fysisk intimitet, ifølge CNN Health. Kolesterolsenkende medisiner og hypertensjon narkotika har vært knyttet til rapporter om erektil dysfunksjon. Blodtrykk medisiner også påvirke kvinner på en annen måte ved å senke sin sexlyst. Det finnes alternative hjerte medisiner tilgjengelig med lavere risiko for seksuelle bivirkninger, så spør legen din hvis man er riktig for deg. Ereksjonsproblemer medisiner er også vanligvis trygt for de fleste mannlige hjertepasienter ikke bruker nitrater.

Forlegenhet

Ifølge 123angina.com, både menn og kvinner har mindre fysisk intimitet etter et hjerteinfarkt enn før. Mindre enn halvparten rapportere det til sin kardiolog på grunn av forlegenhet. Kardiologer ofte ikke starte samtalen heller. Folk er flaut å snakke om fysisk intimitet problemer, selv om det er deres egen lege, men dette trinnet er en viktig en. Snakke åpent med legen din. Hun er mest kjent med ditt hjerte tilstand og den beste til å bedømme hva dine personlige begrensninger er.