Digidexo.com

Nursing Diagnosis for nyresvikt

Nyrene gjør urinen ved filtrering av vann og avfall fra blodstrømmen, og deretter sender den til blæren for lagring. Nyrene kan stenge (nyresvikt) på grunn av diabetes, legemiddeltoksisitet (noen antibiotika, cellegift), eller hjerte-og karsykdommer. Sykepleie diagnoser er problemstillinger som styrer sykepleie. Nedenfor finner du flere pleie diagnoser som gjelder for pasienter med nyresvikt.

# 1: Endringer i væskebalansen relatert til nedsatt nyrefunksjon.

Blod beveger seg fra lungene til hjertet og deretter til andre deler av kroppen. I nyresvikt, overflødig væske i sirkulasjon belastning hjertet, forårsaker blodtrykket til å stige. Hvis hjertet blir overveldet, væsker tilbake til lungene, blir personen tungpustet, og hjertesvikt kan forekomme. En person med nyresvikt kan ha hevelse (ansikt, armer, ben), vektøkning, og pustevansker. Sykepleieren lytter etter væske i lungene med et stetoskop og vurderer å puste (rate, innsats). Hvis han sliter med å puste, kan han kreve intubasjon (pusting er gjort av en maskin) til overflødig væske fjernes ved dialyse.

# 2: Høy risiko for skader relatert til hyperkalemi (for mye kalium).

Kalium er viktig for normal hjerte, muskel og nerve-funksjon. Overskytende beløp normalt fjernet av nyrene; i nyresvikt, kan hyperkalemi forårsake arytmier (unormal hjerterytme), som kan være dødelig. Pleieren kontrollerer laboratorier for kaliumnivået --- hvis den er høy, varsler hun legen, som kan pålegge intravenøs glukose, insulin og kalsium for å bevege kalium fra blodet og tilbake inn i cellene. Sykepleieren overvåker pasienten for symptomer på hyperkalemia: svakhet, tretthet, svak puls. Dialyse kan til og med være nødvendig å korrigere kaliumnivået.

# 3: Endring i komfort relatert til trøtthet.

Benmargen eller svampaktig en del av benet, produserer røde blodceller (RBC) som bærer oksygen til vevene. Når kroppen trenger mer oksygen, nyrene produsere erythropoietin, et hormon som forteller benmargen til å produsere flere røde blodlegemer. I nyresvikt, har lave nivåer av erytropoietin ikke stimulerer produksjonen RBC, og legemet ikke får tilstrekkelig med oksygen. Dermed noen med nyresvikt føles svak og sliten. Sykepleieren kan bidra ved å hjelpe ham etter behov og minimere forstyrrelser om natten.

# 4: Angst knyttet til å motta medisinsk diagnose.

Angst er normalt når pasientene lære at de har nyresvikt. Alvorlig angst kan være ødeleggende, og sykepleieren må vurdere hennes pasientens nivå av angst. Hun skal snakke med ham i en rolig stemme og bruke enkle setninger. Pleieren administrerer en anti-angstmiddel hvis pasienten ønsker det. Når nervene bosette, vil han være mer avslappet og bedre i stand til å fokusere på å lære om hans tilstand og hvordan du kan ta vare på seg selv.

Oppsummering

Kroppen er kastet ut av balanse når nyrene stengt. Sykepleiere, som er i forkant i omsorg for mennesker i nyresvikt, utvikle sykepleie diagnoser for å gi best mulig stell.