Digidexo.com

Årsaker til nyresvikt

Årsaker til nyresvikt


Nyrene tjene flere viktige roller i kroppen. Nyrene filtrerer blodet og fjerner avfallsstoffer, balansere elektrolyttnivåer, kontrollerer blodtrykket og stimulerer produksjonen av røde blodlegemer. Legemet vil ikke være i stand til å overleve uten disse fysiologiske prosesser. Som et resultat, nyresykdom og nyresvikt er livstruende sykdommer som må behandles øyeblikkelig. Fortsett å lese for å lære om årsakene til nyresvikt.

Diabetes

Diabetes mellitus er en av de vanligste årsaker til nyresykdom og svikt. Det er forårsaket når bukspyttkjertelen ikke klarer å produsere nok insulin, noe som gjør blodsukkernivået vanskelig for kroppen å regulere. Disse hyppige endringer i blodsukkeret ofte skade nyrene. Også når en person lider av diabetes, hans små blodårene blir skadet over tid. Dette gjør at blodstrømmen til og fra nyrene vanskelig, noe som i sin tur hindrer nyrene evne til å fungere på riktig måte.

High Blood Pressure

En annen vanlig årsak til nyresvikt er høyt blodtrykk, også kalt hypertensjon. Høyt blodtrykk betyr at trykket i venene er over sitt normale nivå. Dette fører til komplikasjoner for nyrene dine og gjør dem jobbe hardere for å fungere riktig. Det er mulig å regulere blodtrykket ditt med riktig mat, mosjon og medisinering. God kontroll av blodtrykket vil forsinke nyresvikt og forlenge livet ditt.

Herdet Arteriene

Arteriene i kroppen din kan bli herdet av ulike grunner, men den vanligste årsaken er et resultat av fett bygge opp den stivner til et stoff som kalles plakk. Denne komplikasjonen utgjør en alvorlig trussel mot hele kroppen, inkludert nyrene. Herdet arterier begrense plassen der blodet flyter, noe som betyr at nyrene ikke får nok blod. Når nyrene ikke får nok blod, kan de til slutt mislykkes.

Trauma

Høye mengder av blodtap er kjent for å forårsake plutselig nyresvikt. Dette er fordi nyrene trenger en frisk tilførsel av blod som strømmer til dem til enhver tid. Traumer kan oppstå i sport, fra bilulykker og helst kroppen er punktert og mister mye blod.

Gift / Toksiner

En annen årsak til nyresvikt er et resultat av enten gift eller giftstoffer som forbrukes. For eksempel kan enkelte medisiner føre til visse individer til å oppleve nyresvikt. På grunn av dette, er det viktig å vite hvilke medisiner du er allergisk mot, og å forstå bivirkninger av alle medisiner. Alkohol kan også tjene som en gift hvis de spises for raskt, og for mye over tid kan føre til at nyrene til å gradvis mislykkes. Heldigvis, på grunn av arten av nyrene, nyresvikt som et resultat av giftstoff / giftstoffer kan ofte bli reversert.