Digidexo.com

Rør for øreinfeksjoner

Mellomøret infeksjoner er en vanlig barnehelseproblem og behandles ganske enkelt. Men noen barn lider av hørselstap på grunn av gjentatte infeksjoner, eller har vedvarende ørebetennelser som ikke i tilstrekkelig grad responderer på behandling. For disse barn, kan rør være nødvendig. Ca 2 millioner barn i USA hvert år ha kirurgi for å ha rør benyttet i ørene.

Funksjon

Mellomøret er funnet bak trommehinnen, er fylt med luft, og lar lyden å vibrere de små knoklene i mellomøret. Den øretuben forbinder mellomøret til baksiden av nesen og tillater utjevning av lufttrykket. Fluid kan bygge opp bak trommehinnen, og bakterier eller virus-infeksjoner er possible.When infeksjon oppstår i mellomøret, hørsel kan bli kompromittert og trykk og smerte kan føre til.

Identifikasjon

Enkelte barn er mer sannsynlig å få ørebetennelse. De som deltar gruppe barnepass, barn mellom 6 måneder og 2 år, de som utsettes for tobakksrøyk hjemme, og de som tar en flaske til sengs er spesielt utsatt. Øret infeksjoner er mistenkt når et barn taubåter eller gnir på ørene, når feber er til stede, oppfører seg på masete måte, har endringer i søvn eller appetitt, og synes å være å ha hørselsproblemer.

Fordeler

En spesialist, vanligvis en otolaryngologist, eller øre / nese / hals lege, vil anbefale øret tube kirurgi hvis et barn har vedvarende ørebetennelser og / eller hørselstap. Operasjonen gjør at luften kan komme til mellomøret, og væske kan strømme ut av mellomøret inn i ørekanalen. Fluid er fjernet fra mellomøret bedre hørsel, og operasjonen hindrer fremtidig væske bygge opp, og også trykket og smerten forbundet med infeksjon er lindres.

Process

Under operasjonen, blir et lite kirurgisk åpning laget i trommehinnen, og en liten plast spole-formet rør er satt inn i åpningen. Denne prosedyren utføres under en generell anestesi. Prosedyren tar ca 15 minutter og pasienten er tillatt hjem innen et par timer. Vanligvis barnet kan vende tilbake til skolen neste dag. Normale aktiviteter blir gjenopptatt i tillegg, med unntak av å holde vannet ute av ørene, som noen ganger krever ørepropper. Ingen masker eller snittene blir gjort. Vanligvis rørene faller ut i løpet av et år eller så. Hvis de forblir 2-3 år, kan kirurgi være nødvendig for å unngå masse samles i mellomøret område, eller for å unngå trommehinnen blir perforert. Omtrent 25 prosent av barn krever rør som skal plasseres på nytt på grunn av infeksjoner tilbake etter at rørene faller ut.

Risiko

Det er noen risiko forbundet med kirurgi for å plassere rør i ørene. De fleste er uvanlig. Trommehinnen kan tykne over tid, påvirker hørsel, men dette er sjelden. Pus kan bli utskrevet fra øret. Røret kan bli blokkert med væske bygge opp og infeksjon kan forekomme. Sjelden kan en tube skli inn i mellomøret. Også sjelden, kan trommehinnen bli arrete resulterer i svak hørselstap.