Digidexo.com

CPAP Mask Problemer

For de som lider av søvnapné, kan en kontinuerlig, positiv, luftveistrykk (CPAP) maskin være den mest effektive behandlingsalternativet. Imidlertid kan noen mennesker har problemer med masken, som lekker eller ubehag. Kontakte produksjonsselskap sammen med en del prøving og feiling kan lindre disse bivirkningene.

Lekkasje Mask eller hudirritasjon

Hvis masken lekker luft eller du våkner opp med trykksår, kan masken ikke være passende korrekt. Juster stroppene og hodeplagg for å få en bedre passform. Masken skal være løs og samtidig skaper en forsegling. En annen årsak til ubehag kan være fra masken blir skitne. Vask masken hver natt. Hvis masken er fortsatt ikke passer riktig, ta kontakt med helsepersonell for å få en maske montering og prøve en annen stil maske.

Tørr hals og tett nese

Den kontinuerlige strømmen av luft kan tørke ut din nese og hals, forårsaker irritasjon og lunger. En CPAP maskin som har en innebygd luftfukter kan hjelpe, spesielt de som også har oppvarmet fukting. Hvis maskinen din ikke har dette alternativet, en nasal saltvann spray som brukes før sengetid, og i morgen kan hjelpe hydrat din nese passasjer. Hvis symptomene vedvarer, snakk med legen din for andre tips.

Klaustrofobi

Et vanlig problem for nye CPAP brukere er følelsen av klaustrofobi mens iført masken. Den beste løsningen for å overvinne denne følelsen er å ta små skritt for å bli vant til maskinen. Først, slitasje bare masken mens du sitter opp, bruke hendene for å holde den til ansiktet ditt. Deretter legger du til hodeplagg, justere stroppene før det er behagelig. Deretter prøver seg masken mens maskinen er på. Etter at du er komfortabel med dette, bruke maskinen mens du sover. Dette er den første justeringen perioden og over tid, vil følelsen av ubehag og klaustrofobi, trolig svekkes.